shareit

„Ускорение“: дойде ли времето на български сериал на световно ниво?

| от chronicle.bg |

Днес започнаха снимките на „Ускорение” – първият български сериал, който е международна продукция и ще се снима в България.

Той е копродукция между едни от най-големите медийни и кино компании от Франция, Италия, САЩ и  България (Нов Броудкастинг Груп). Криминалният екшън ще събере редица родни и чужди звезди на снимачната площадка, а лятото в курортния комплекс „Свети Влас” ще бъде изпълнено с адреналин, високи скорости и много емоции.

„Ускорение” (Torque) ще е първият сериал, заснет в България, която отговаря на всички изисквания на световното кино. Сред звездите, които ще участват от българска страна, са Александър Сано и Мариан Вълев, а Джон Савидж и Жули Ордон са само някои от чуждестранните имена.

История за приятелство, бързи коли, чест, опасни залози, риск и нелегални състезания с мирис на изгорели гуми и бензин, която истински ще ви разтърси. Така екипът описва продукцията.

Първият сезон включва 12 епизода, а снимките ще продължат четири месеца. Голяма част от тях ще се осъществят в България – в Свети Влас и в София. Другите локации са в Румъния, Франция, Италия и Израел.

Изпълнението на проекта е поверено на Torque Bulgaria. Продуценти на международната продукция са Димитър Митовски и Несим Хасон. Митовски е режисьор на един от най-успешните български филми през последните години – „Мисия Лондон“, и продуцент на популярния криминален сериал „Под прикритие“, а Хасон има дългогодишен опит в реализацията и дистрибуцията на много успешни холивудски продукции. Сценарият на „Ускорение” подготвят Георги Иванов, Теодора Маркова и Димитър Митовски, а режисьори са Мартин Макариев, Зоран Петровски и Димитър Митовски.

 
 
Коментарите са изключени