shareit

Трейлърът на „The Favourite“: Лантимос отново е тук

| от chronicle.bg |

В разгара на лятото, киното ни припомня за добрите неща, които ще се случат, след като отминат идните два-три „мъртви месеца“. Този път от сушата на големия екран ни изважда любимецът на мнозина, гръцкият режисьор Йоргос Лантимос. При нас вече е трейлърът на най-новия филм на създателя на „Омарът“, историческата драма „The Favourite“. С досегашната колеблива конкуренция в лицето на повечето филми на годината, лентата изглежда като първият наистина сериозен претендент за „Оскарите“ догодина.

След сатирата си „Омарът“ и мистерията „Убиването на свещения елен“, Лантимос се пренася в английската драма от XVIII век. „The Favourite“ изследва личните отношения и борбата за власт в политическата йерархия между кралица Ан, Херцогинята на Малборо и нейната по-млада братовчедка.

В екипа на Лантимос отново застава Оливия Колман („Омарът“, „Тиранозавър“), която играе кралица Ан, а Рейчъл Вайс ще играе Сара Чърчил, Херцогинята на Малборо. До тях застават Ема Стоун, Марк Гатис, Джо Алуин и Никълъс Холт. Добрите попълнения в екипа не свършват тук, защото оператор е Роби Раян („American Honey, „I, Daniel Blake“), а носителката на „Оскар“ за „Карол“, Санди Пауъл отговаря за костюмите.

„The Favourite“ определено е заглавие, което задължително влиза в каталога с добри филми тази година. Дебора Дейвис и Тони Макнамара пишат сценария, а името на Лантимос само по себе си прави филма повече от препоръчителен. Оставяме ви в компанията на добре направения и обещаващ трейлър.

Световната премиера на „The Favourite“ е насрочена за 23 ноември.

 
 
Коментарите са изключени