shareit

Трейлърът на „Сън в лятна нощ“: Шекспир става холивудски фарс

| от chronicle.bg |

Векове след като Шекспир пише „Сън в лятна нощ“, тази комедията все още е обект на множество нови интерпретации във всевъзможни варианти и прочити. Този път чарът на любовната история между Хермия и Лизандър и Деметрий и Елена отива… в Холивуд. Опасно нали? Предвид това, че пиесата ще бъде представена на широкия екран като фарс… Днес ви показваме първият трейлър на филма.

Със задачата се заема Кейси Уайлдър Мот, който решава да дебютира в киното със своята адаптация на пиесата за екрана.

Рейчъл Лий Кук влиза в ролята на Хермия, а Лили Рейб ще бъде Елена. Мъжката част е представлявана от Фин Уитрок като Деметрий и Хамиш Линклейтър като Лизандър. Паз де ла Хуерта играе Хиполита, а нейният възлюбен Тезей е Тед Ливайн. За едни от най-интересните роли в сюжета (тези на представителите на приказния свят) Кук взима младият Ейвън Джогия (в ролята на Пък), рапърът Соул Уилямс и певицата Миа Дой Тод (Оберон и Титания).

Този път сюжетът от Древна Гърция се мести в съвременен Лос Анджелис. Хермия е капризна „старлетка“, а Деметрий – богат и хищен бизнесмен. Лизандър е представен като типично лошо момче, в пълен контраст с Деметрий.

Засега е рано да се каже дали това заглавие ще си струва гледането. Краткият трейлър носи асоциации със захаросана холивудска стока, но въпреки това не е съвсем дразнещ. Все пак става въпрос за Шекспир. Надяваме се всички обичани от нас персонажи да бъдат достойно представени на големия екран. Защото както се казваше в ситкома „Гувернантката“: „Британците си имаме наказание за гаври с Шекспир. Кралицата те удря с чантата си по главата.“

Ето и самия трейлър. Световната премиера на „Сън в лятна нощ“ е на 13 юли.

 
 
Коментарите са изключени