Трейлърът на Castle Rock – най-доброто от вселената на Стивън Кинг

| от chronicle.bg |

Светът на Стивън Кинг е цяла вселена. Тези, които са се запознавали с нея отблизо, знаят за какво става въпрос. Останалите все някога ще се срещнат с нея – в живота на всеки рано или късно идва моментът на Кинг. И за двете групи се задава нещо обещаващо в лицето на следващия сериал на Hulu („Историята на прислужницата“), „Castle Rock“ – поредицата, която обединява едни от най-известните сюжети на големия автор в смразяващ сериал.

Както се вижда от първия пълен трейлър на сериала, излязъл вчера, атмосферата изобилства от любимите елементи на почитателите на Стивън Кинг. Маскиран психопат, злобно куче, потъваща кола и алигатор, който изскача от нищото. И всичко това се случва в малко градче в Мейн, къде другаде?

Основният сюжет на сериала е за мъж, който се завръща в родния си град Касъл рок. Там мистериозен човек, познат като Хлапето (The Kid), се появява в Затвора „Шоушенк“. Това знаем със сигурност от кратките и ужасяващи две минути трейлър – останалото е чаканото обещание за смразяващи кръвта гледки, зло и смърт. И няколко прекрасни кадъра на Бил Скарсгард и Сиси Спейсик, които вече са доказали актьорските си таланти в екранизации по Кинг.

За тези, които не са магистри по Стивън Кинг, ще напомним, че измсленият град Касъл Рок е място, където се развива действието в „Куджо“, „Мъртвата зона“, „Тъмната половина“ и „Нужни неща“. Мястото се споменава и в „То“ и „Гробище за домашни любимци“.

Премиерата на „Castle Rock“ е на 25 юли.

 
 

Направиха огромна статуя на Джеф Голдблум в Лондон

| от chr.bg |

Гигантска статуя на актьора Джеф Голдблум беше инсталирана близо до „Тауър бридж“ в Лондон за 25-годишнината на филма „Джурасик парк“.

Статуята е дълга 25 м. Тя показва актьора полегнал, както в една от сцените във филма, с който стана известен.

Лондончани и туристи бързо започнаха да се снимат със статуята, инсталирана временно от телевизия Скай. Не всички я харесват, а и някои се чудят защо трябва да е в Лондон, след като Голдблум не е лондончанин и филмът е сниман на друго място.

jeff goldblum

Джеф Голдблум изигра ролята на учения Иън Малкълм във филма на Стивън Спилбърг. Тази година той се завърна в същата роля в „Джурасик свят 2: Рухналото кралство“.

Актьорът е на 65 години. Миналия месец той получи звезда на холивудската Алея на славата. Джеф Голдблум се е снимал също в „Ани Хол“, „Мухата“, „Денят на независимостта“.

8b0f97e6-6055-4ae5-8a58-9383ecf1f6bb-goldblum

 
 

Почина първата съпруга на Владимир Висоцки

| от chr.bg |

Иза Висоцка, първата съпруга на легендарния руски поет, певец и актьор Владимир Висоцки, е починала на 82 години в Нижний Тагил, Свердловска област, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира Олга Анисимова, диектор на местния театър „Д. Мамин-Сибиряк“, където Висоцка работи до смъртта си.

„Иза Константиновна почина тази сутрин в 5, 30 часа. Тя до последно играеше в театъра“, сподели Анисимова.

Иза Висоцка е родена на 22 януари 1937 г. в град Горки, сега Нижний Новгород. Завършва театралната школа при „Немирович-Данченко“ към МХАТ.

 
 

Скоро ще ядем изкуствено месо

| от chr.bg |

Учени от холандската прохождаща компания „Моса мийт“ получиха финансиране от 10 млн. долараза стартиране на промишленото производство на изкуствено телешко месо, което ще служи за пълнеж на хамбургери, пише в. „Дейли мейл“.

Новата продукция може да се появи на пазара през 2021 г., а първите клиенти на „Моса мийт“ ще станат ресторантите. Методът за създаване на изкуствено месо е сравнително прост.

Синтетичното телешко се получава чрез стволови клетки от мускулна тъкан на обикновени крави. След това клетките, които притежават способността да се регенерират, се култивират в разтвор с хранителни вещества. Подобна храна първоначално беше разработена за космонавтите, но много скоро пролича нейният търговски потенциал.

Специалистите изтъкват, че след няколко години подобни продукти ще престанат да бъдат нещо необичайно, а освен изкуствено телешко е възможно да се появи и изкуствено пилешко месо.

 
 

Все повече стават прекратените поръчки на Tesla Model 3

| от chronicle.bg |

Прекратените поръчки на Tesla Model 3 набират сериозна скорост в последните няколко седмици. Според компанията Needham & Co. исканията за връщане на депозита за новата електрическа кола на достъпна цена вече надвишават заявките за купуването ѝ.

Средно една на всеки четири поръчки за Tesla Model 3 е прекратена, което е два пъти повече спрямо миналата година. Потребителите трябва да платят депозит от хиляда долара за резервация на колата, който компанията връща при отказ. След това трябва да платят още 2500 долара за избор на версия, а остатъка плащат при доставката на колата. Времето за чакане за получаване на Tesla Model 3 е от 4 месеца до 1 година и купувачите на базовия модел може да чакат чак до 2020 г.

От своя страна Tesla отрича това, че отказите изпреварват новите поръчки, и твърди, че е актуализирала времето за чакане, което вече е от 6 до 9 месеца.