shareit

Трейлър на „Щастливият принц“: Рупърт Евърет и Колин Фърт отново заедно

| от chronicle.bg |

Маниаците на тема Викторианска Англия, британската аристокрация и остроумието на Оскар Уайлд ги очаква същински балсам за душата в лицето на Рупърт Еверет и Колин Фърт. На двамата им предстои отново да се появят на широкия екран, като първият влиза в ролята на един от най-обичаните британски писатели и творци в историята – Оскар Уайлд. Филмът носи името на известната приказка на писателя, „Щастливият принц“ („The Happy Prince“), с която Еверет ще направи и своя режисьорски дебют.

Историята разказва за последните дни на Оскар Уайлд, които той прекарва в изгнание в Париж, след като е излежал двегодишната си присъда за „неприличие“.

След премиерата на филма на фестивала Sundance някои критици се изказаха критично към сценария, но почти единодушно изпълнението на актьора в главната роля спасява филма от пълно пропадане.

screen-shot-2018-06-27-at-013410

Сценарият също е дело на Рупърт Еверет, а Емили Уотсън играе Констанс Уайлд, съпругата на известния писател. Койн Морган влиза в ролята на лорд Алфред Дъглас, любовникът на Оскар Уайлд, а Едуин Томас в тази на Роби Рос, литературният агент и един от малкото, които остават до Уайлд и в тъмните му години. Фърт ще играе Реджи Търнър – известен журналист и автор, близък до кръга на Уайлд.

Преди дни излезе поредният трейлър, по който не си личи да имаме едно от най-доброто заглавие на годината. Но със сигурност „Щастливият принц“ си струва да бъде гледан. Премиерата по кината е през октомври. 

 
 
Коментарите са изключени