shareit

Топ 6 филма на машината за кино и бой Брус Лий

| от chronicle.bg |

Семейството на Брус Лий работи в шоу бизнеса. Баща му е известен китайски оперен певец, а майка му – шивачка и гардеробиер. Двамата са на турне в Америка, когато Брус се ражда през 1940 година. Малкият вижда кино камера за първи път преди още да може да пълзи. Кариерата му на актьор започва, когато е на 6 годинки и семейството му се връща в родния им Хонконг. Докато стане на 18, той вече има 20 ленти – нито един от които е за кунг фу.

Когато отива да учи в университет в САЩ и вижда какви роли стандартно се дават на азиатците, зарязва всякакви надежди за актьорство. „Да си гледат работата!“, казва младият Брус и вместо това прави доджота по западното крайбрежие. Чак през 1964 година, на турнир по карате, той е забелязан от продуцент, който го прави сайдкика Като в сериала „The Green Hornet“. Това е и началото на актьора в Холивуд.

За да отбележим 78 години от рождението му събрахме 6-те топ филма в кариерата му, която се простира доста по-широко, отколкото ние си представяме. От комедии до мелодрами. Общото между всички е лекотата, с която Брус Лий се държи пред камера – все едно е роден за нея.

 
 
Коментарите са изключени