shareit

Топ 10+1 на най-страшните хоръри: чудовищата живеят и през пролетта

| от chronicle.bg |

В психологията още няма понятие за онзи специфичен порив към мазохизъм, омешан с удоволствие и адреналин, който дават филмите на ужасите.

Защо обичаме да гледаме сцени с насилие? Защо обичаме да се страхуваме? Може би страхът от свръхестествени явления ни пази от страха от истински страшните неща в живота? Или въпреки своята цивилизованост и шлифованост, все още сме примитивни зверове в душите си?

Отговорът едва ли е еднозначен. Но фактите говорят ясно и високо: жанрът на хорърите е един от най-печелившите в кино индустрията. Героите на филми на ужасите са едни от най-запомнящите се, превръщащи се в легенди персонажи в историята на киното. А голяма част от хората по цял свят, предпочитат да седнат пред дивана с пуканки и хорър, вместо с шоколад и романтична комедия.

Хелоуин още е далеч, априлското слънце ни кара да мислим повече за сини вълни и цъфнали храсти, отколкото за клоуни-убийци, момиченца, обладани от демони, и обезобразени убийци, но знаете ли? Страховитото не вирее само през есента. Чудовищата живеят и през пролетта. Когато всичко изглежда толкова светло и безопасно…

Вижте нашата селекция за най-страшните страшни филми. Съгласни ли сте с нея или ви се иска да добавите нещо?

 
 
Коментарите са изключени