shareit

Том Хидълстън – от Локи до Тейлър

| от |

Британецът с дълбоките сини очи, дрезгав глас, секси усмивка и стегнато, добре облечено тяло може и да е бил непознат на част от публиката досега, но от скоро той се подвизава из светската хроника като „новото гадже на Тейлър Суифт“. Става въпрос за мъжа, който най-вероятно ще е новият Джеймс Бонд и на 100% е най-добрият злодей от модерен комиксов филм – Том Хидълстън.

Лично ние предпочитаме мистър Хидълстън, така както предпочитаме уиски – с повече лед и в сумрачната тишина на затворените пространства. В случая – киносалона.

Том Хидълстън е от новото поколение актьори, които говорят, играят и изглеждат като мъже със синя кръв. По-комерсиално настроената публика, познава този снажен британец от най-популярната му роля до момента – онази, която му спечели две статуетки на филмовите награди на MTV през 2012-а – за “Най-добър злодей“ и “Най-добър филмов двубой“, Локи – злият по-голям брат на благородния Тор – богът на гръмотевиците.

Локи вкара ударно синеокото момче в комерсиалното кино и му спечели безброй почитателки, които изведнъж откриха, че лошите момчета са в пъти по-интересни от благородните такива. Дори редом до русия и висок Крис Хемсуърт, талантът на Хидълстън не остава незабелязан и той изпъква на фона на иначе яркия каст на Отмъстителите. Локи е един от най-обичаните персонажи от гигантския франчайз на Marvel и основна заслуга за това има този класен британски екземпляр.

Преди шута на Marvel, който го изстрелва в стратосферата на популярната индустрия, Хидълстън е по-известен в родната си Англия с ролите си в някои от най-големите тв продукции на Острова и тези в театъра. Като типичен британец, Том е откърмен и отгледан с истинска любов към театралното изкуство.

Първата си по-голяма и всъщност важна роля, Том прави в британската адаптация на шведския криминален сериал „Валандър“. Там той работи за първи път с Кенет Брана, който по-късно го кани на кастинг за „Тор: Богът на гръмотевиците“. Хидълстън наддава килограми и прави мускули, тъй като в началото е кастнат именно за ролята на Богът на гръмотевиците, но впоследствие Кенет Брана решава да му даде тази на Локи. По-добрият избор.

Двамата с Брана работят заедно в общо два сезона във „Валандър“, след което Хидълстън снима „Полунощ в Париж“ с Уди Алън, където играе Франсис Скот Фицджералд. Снима и „Боен кон“ със Стивън Спилбърг и работи по прекрасния The Deep Blue Sea с Терънс Дейвис – любовна драма, адаптация по пиесата на Терънс Ратиган. Прави и две адаптации по Шекспир междувременно. Първата е за малкия екран – мини-сериалът The Hollow Crown, където играе Хенри V и „Кориолан“ за британската театрална сцена, където е в ролята на капитан Каиус Марциус Кориолан. Представлението е снимано на живо и излъчено в много държави, включително и в нашата.

Но ако сте ценители на киното, препоръчваме мистър Хидълстън в независимия и алтернативен хорър „Само любовниците остават живи“ на Джим Джармуш.

Това обаче, което трябва да знаете за него е, че Том Хидълсън е от новото поколение британски актьори, които се учат, докато могат. Завършил престижния колеж “Итън“, а след това учил в университет в Кеймбридж, когато решава да стане актьор, Том записва обучение в Кралската академия по драматично изкуство.

Ролята на Локи му печели много фенове в Америка, но все пак английската сцена си остава първата любов на актьора. Играе в някои от най-известните постановки в Лондон, голяма част и под режисурата на Кенет Брана. Тази и догодина ще имате шанса да гледате този великолепен британски мъж, освен като големия лош брат на Тор, и в още няколко продукции, една от които независимият филм High-Rise, адаптация по романа на Джеймс Балард. А ако не сте го гледали във великолепната телевизионна продукция The Night Manager, значи сте изпуснали едно от тв заглавията на сезона.

Доскоро необвързан, секси и с афинитет към доброто кино, Том Хидълстън определо е от онези актьорите, които трябва да бъдат следени с интерес. Независимо дали излиза с Тейлър Суифт или с друга руса лолита от поп-културния живот. Киното е по-голямо от живота обаче, затова ние ви представяме най-добрите роли на британеца. В галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени