shareit

„То“ отново на челна позиция в бокс-офисa на Северна Америка

| от |

След оспорвано съревнование между три продукции, хорърът „То“ възвърна челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.

Миналата седмица екранната адаптация по едноименния роман на Стивън Кинг отстъпи на второ място. През четвъртия си уикенд на екран „То“ си възвърна първенството след оспорвана надпревара с филмите „Бари Сийл: Наркотрафикантът“ с Том Круз и първенеца от миналата седмица „Kingsman: Златният кръг“ на режисьора Матю Вон с участието на звезди от ранга на Колин Фърт, Чанинг Тейтъм, Джулиан Мур, Холи Бери.

В крайна сметка хорърът „То“ финишира на първа позиция със 17,3 милиона долара. Филмите „Бари Сийл: Наркотрафикантът“ и „Kingsman: Златният кръг“ останаха на второ място с по 17 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от продукциите „Lego Ninjago: Филмът“ и „Линия на смъртта“. Приходите от продажбата на билети за двата филма в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 12 милиона долара и 6,7 милиона долара.

 
 
Коментарите са изключени