shareit

Тайка Уайтити показа среден пръст на Хитлер

| от chr.bg |

Тайка Уайтити получи страхотна популярност заради успеха на „Thor: Ragnarok“ миналата година, но явно не иска да лежи на стари лаври. Новият му филм се казва „Jojo Rabbit“ и Тайка с лека ръка ни показва в Инстаграм за какво точно ще става въпрос в него.

Уайтити определя филма си като сатира. Той е в продукция от много време – още от 2012 година – но вече се снима, въпреки че Тайка можеше да се захване с каквото и да е  след успеха си с Marvel. Това ни кара да сме позитивно развълнувани за проекта!

Още повече ни вълнува обаче чудноватият сюжет на филма. Сниман по едноименната пиесата на режисьора, действието в „Jojo Rabbit“ се развива повреме на изгряването на нацистите в Германия през началото на 20 век. Джоджо (Роман Грифин) е малко момче, което има въображаем – Адолф Хитлер (Тайка Уайтити). Неговият мироглед се променя, когато се запознава с младо момиче (Томасин Макензи) и в резултат на това младежът трябва да се изправи пред тежката реалност и най-големите си страхове. Сам Рокуел, който спечели Оскар за играта си в „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“, има поддържаща роля на нацистки капитан, начело на Хитлерова младеж, а Скарлет Йохансон играе майката на Джоджо. Ребел Уилсън също има роля.

Работата на Уайтити преди Marvel също заслужава внимание. Той дебютира като режисьор още  през 2007 с филма „Eagle vs. Shark“. От тогава е издал някои чудесни ленти: драмедията „Boy“, изключително смешната вампирска документалка „What We Do In the Shadows“, както и комедията „Hunt For The Wilderpeople“.

Продуцентите от Fox Searchlight още не са споменали дата на премиерата. Ние обаче сладим Тайка в социалните мрежи и чакаме новини.

 
 
Коментарите са изключени