shareit

„Stranger Things“ и „Westworld“ доминираха на наградите „Еми“

| от chronicle.bg, БТА |

„Stranger Things“ и „Westworld“ доминираха на наградите „Еми“ за креативни постижения, като спечелиха по пет статуетки на церемонията в театър „Майкрософт“ в Лос Анджелис в неделя вечертa.

„Stranger Things “ се наложи в категориите за кастинг на драматичен сериал. Тази награда често е индикатор за силно представяне и на предстоящите награди „Еми“ за праймтайм предавания. Останалите награди за сериала са за монтаж, дизайн на заглавие, монтаж на звукови ефекти и оригинална уводна музика.

„Westworld“ спечели наградите за визуални ефекти, прически, грим, звуков мишунг и интерактивно програмиране.
„Злокобна нощ“ е с четири награди – за операторско майсторство, звуков мишунг, монтаж на звукови ефекти и монтаж на мини сериал.

Шоуто „На живо събота вечер“ спечели още две награди, освен получените през първата част на церемонията в събота – за гостуващ актьор и актриса. Дейв Шапел получи първата си награда като водещ на скеч шоуто за епизода, след като Доналд Тръмп спечели президентските избори, а Мелиса Маккарти – за превъплъщаването в бившия говорител на Белия дом Шон Спайсър.

Алексис Бледъл от „Историята на прислужницата“ и Джералд Макрани от „Това сме ние“ спечелиха наградите за гостуваща актриса и актьор в драматичен сериал, а „Големите малки лъжи“ – за кастинг на лимитиран сериал, както и за съвременни костюми.

Наградите „Еми“ за креативни постижения се присъждат за технически и други успехи. Церемонията обикновено е разделена в две части – в събота и неделя. Те се раздават в 92 категории.

На церемонията в събота най-много награди – 4, спечели документалният филм „13-ата“ на Ава Дюверней. Джеймс Кордън получи приза за специално забавно шоу за „Carpool Karaoke Primetime Special“.

 
 
Коментарите са изключени