shareit

Стивън Спилбърг ще снима римейк на „Уестсайдска история“

| от chronicle.bg, БТА |

Американският режисьор Стивън Спилбърг ще заснеме римейк на филма „Уестсайдска история“, адаптиран по едноименния мюзикъл на Ленард Бърнстейн.

Първата версия на „Уестсайдска история“, излязла по екраните през 1961 г. и заснета от Робърт Уайз по хореография на Джеръм Робинс, спечели 10 награди „Оскар“.

Филмът на Спилбърг ще е базиран върху адаптацията на драматурга Тони Кушнер, автора на пиесата „Ангели в Америка“, която бе адаптирана за телевизионния екран. Кушнер е работил над два предишни филма на Спилбърг – „Линкълн“ и „Мюнхен“.

Кастинг режисьорката Синди Тоулан оповести на страницата си в Туитър, че се търсят изпълнители на главни и поддържащи роли в новия филм. Всички могат да кандидатстват за ролите – не е нужно кандидатите да са актьори. Тя уточни, че за ролите на Мария, Анита и Бернардо се търсят испаноезични изпълнители.

Във филма от 1961 г. ролята на пуерториканката Мария се изпълнява от Натали Уд, а в образа на пуерториканеца Бернардо е Джордж Чакирис, който е с гръцки произход. Ролята на Анита пък е поверена на пуерториканката Рита Морено. Чакирис и Морено спечелиха „Оскар“-и за най-добър актьор и актриса в поддържаща роля.

За пръв път 71-годишният Спилбърг ще заснеме филм-мюзикъл.

 
 
Коментарите са изключени