shareit

Какво още знаем за „Имало едно време в Холивуд“

| от chronicle.bg |

Много се вълнуваме за новия филм на Тарантино – „Имало едно време в Холивуд“ („Once Upon a Time in Hollywood“ ).

Леонардо ди Каприо и Брад Пит за първи път заедно във филм: това е нещо, което трябваше да се случи.

Снимките вече са започнали: в профила на Леонардо ди Каприо в Instagram се появи снимка на двамата гиганти: двамата са визия от 60-те години на миналия век, когато се развива действието в лентата. После снимката беше публикувана и от Тарантино.

First look (via @leonardodicaprio)

A post shared by Quentin Tarantino (@tarantinoxx) on

 

Филмът разказва история, която се случва в Холивуд през 1969 г., в разгара на хипи движението. Главните герои са Рик Далтън (Ди Каприо), бивша звезда от телевизионни уестърн сериали, и неговият дългогодишен дубльор и каскадьор Клиф Бут (Брад Пит). Те се опитват да намерят отново успеха в Холивуд, който вече не познават добре…

Плановете им обаче се усложняват от добре известните действителни събития, свързани със съдбата на съседката на Рик – Шарън Тейт (Марго Роби), съпруга на Роман Полански. Шарън е убита през 1969 г. в Калифорния от комуната „Семейство Менсън“- последователи на серийния убиец Чарлз Менсън. Тейт е бременна по време на нападението и заедно с още четирима души, нейни гости, са заклани в дома, който тя споделя с Полански, докато той е извън страната.

Въпреки че това е първият съвместен филм на Леонардо ди Каприо и Брад Пит, и двамата вече са работили с Тарантино – Леонардо Ди Каприо игра в „Джанго без окови“ (2012), а Брад Пит –  в „Гадни копилета“ (2009).

Актьорският стстав ще включва още Ал Пачино, който играе агента на Далтън, както и Бърт Рейнолдс, Тимъти Олифант, Деймиън Люис, Люк Пери, Емил Хърш, Джей Себринг, Дакота Фанинг, Клифтън Колинс, Кийт Джеферсън и Никълъс Хамънд.

Самият Куентин Тарантино преди време разкри, че е работил по сценария на лентата пет години. „Безумно съм щастлив, че ще мога да разкажа тази история за Лос Анджелис и Холивуд, който вече не съществува”, казва той.

„Имало едно време в Холивуд“ ще се появи в киносалоните на 9 август 2019 г. Датата съвпада с 50-тата годишнина от деня на жестокото убийство в дома на режисьора Роман Полански.

През ноември миналата година Чарлз Менсън почина в затвора, където излежаваше доживотна присъда за съучастие в убийствата на бременната Шарън Тейт, Лено Ла Бианка и Розмари Ла Бианка, извършени по негово разпореждане от членове на култа.

 
 
Коментарите са изключени