shareit

Снимат филм по играта… Dance Dance Revolution!

| от chr.bg |

Филмова адаптация на популярната Dance Dance Revolution се снима в момента. Видео играта, в случай, че не знаете, използва платформа, по която играчът трябва да танцува според инструкциите на екрана пред него и под звуците на подходяща музика. Играта може да се сравни с Guitar Hero, но вместо свирене на китара целта е танцуване.

Първата Dance Dance Revolution е пусната в Япония през 1998 година като на следващата година стига и до Северна Америка. Konami Holdings Corporation, създателите, правят няколко различни версии на играта, както и версии за различни устройства.

Днес благодарение на Stampede Ventures Dance Dance Revolution вече ще има и филм.

Филмът според предоставеното ни краткото описание ще „изследва един свят на ръба на разрушение, където единственото спасение е универсалният език на танца“. Дж. Тод Харис и Марк Маркъм от Brand Entertainment ще са продуценти.

Не е тайна, че филмите по видео игри са в лоши отношения с боксофиса за разлика от филмите по романи, комикси или дори настолни игри. Комбинацията от изкарване на пари паралелно със задоволяване на феновете е доста рядка. Но разбира се има и изключения.

Dance Dance Revolution е доста популярна дори 20 години по-късно. И въпреки, че идеята за филм по точно тази игра изглежда малко налудничаво, все още нямаме достатъчно информация, за да отсъдим.

 
 
Коментарите са изключени