shareit

След „Големите малки лъжи“ още един роман на Лиан Мориарти става сериал

| от chronicle.bg |

Лиан Мориарти може да не влиза все още в категорията, която Стивън Кинг нарича „добрите писатели“, но със сигурност влиза в тази на популярните писатели. Освен, че книгите й се радват на завиден читателски интерес, телевизията също има потенциалът да ги издигне на друго ниво.

Това вече стана ясно, след като HBO екранизира „Големите малки лъжи“ и даде на зрителите един от най-добрите сериали от последните години. Сега наред е друг роман на Мориарти, който стана ясно, че ще бъде екранизиран за телевизията – „Three Wishes„.

Автор на сценария ще бъде Лила Файнбърг („Younger“), а по непотвърдена информация на Deadline, разпространител ще бъде Netflix.

Историята в романа на Мориарти проследява три противоположни по характер сестри и техния бляскав сватбен уикенд в Манхатън, който завършва с шокираща трагедия. Когато наяве излизат скандалните тайни, здравата връзка в триото е поставена под сериозна заплаха, а опасността надвисва в живота и на трите.

Снимките на по план трябва да започнат през 2019 г.

Лиан Мориарти е автор на седем международно признати бестселъра, като „Големите малки лъжи“, „Тайната на моя съпруг“ и „Виновни до доказване на противното“ при издаването си стигат до върха в класацията за бестселъри на The New York Times. В момента текат снимките на втория сезон на „Големите малки лъжи“ (HBO), на който Мориарти е един от продуцентите.

 
 
Коментарите са изключени