shareit

Синът на Пабло Ескобар откри 28 грешки в „Наркос“

| от chronicle.bg, по independent.co.uk |

Вторият сезон на „Наркос“ започна, започнаха и критиките към него.

Източникът им обаче е много сериозен, защото е синът на Павбло Ескобар, Себастиян Марокин. В пост във Facebook той описва 28 неща, които смята за грешни във втория сезон на сериала за баща му. Ето ги и тях:

1. Карлос Енаро (лека му пръст) не беше наркопласьор, както го представят. Той беше честен човек, добър баща и архитект. Той е строил за баща ми, но никога не се е занимавал с нелегала дейност.

2. Баща ми не беше фен на Atlético Nacional, а на Independiente Medellín.

3. Ла Кика е арестуван в Ню Йорк на 24 септември 1991 година. Той е задържан за дълго време в САЩ за фалшифициране на документи. След това е несправедливо обвинен в бомбардирането на самолета от Avianca, където загиват повече от 100 души. Предполагаше се, че в самолета е летял наследникът на Луис Карлос Галан, Сезар Гавирия. Дори прокурорът Де Гриф изпраща писма до САЩ, в които оправдава Ла Кика, защото човекът – също и според баща ми – няма роля в злодеянието. Бомбардирането на самолета е дело на Карлос Кастано по заповед на татко.

4. При бягството на баща ми от Катедралата боят не е бил толкова голям – умира единствено един от надзорниците. Баща ми не е имал помощ от надзорниците или полицията, за да избяга. Бягството е планирано още когато затворът се е строял. Баща ми заповядва няколко тухли да се оставят незазидани.

narcos наркос

5. Леймън е работил за Роберто, по-големия брат на баща ми. Той работи за него като шофьор в продължение на 20 години, а не идва впоследствие. В сериала, когато се стигна до Роберто, който сътрудничи с полицитя, показват как тя е успяла да добие информация. Леймън се запознава с него, когато е шофьор на колата, която отива до катедралата. В крайна сметка именно той съдейства на полицията, след като спира да бъде лоялен към семейството ми.

6. Не е вярно, че Меделин и Кали ще се споразумеят да останат съответно в Маями и Ню Йорк. Истината е, че дори днес пазарът на наркотици е толквоа голям, че винаги ще има дефицит на дилъри. Потребителите са милиони и ще платят каквото трябва, за да бъдат обслужени.

7. ЦРУ не казва на братята Катано за Лос Пепес. Фидел Кастано го прави.

8. Майка ми никога не е купувала или използвала оръжие. Дори не е стреляла.

9. Баща ми не убива Полковника. Той много пъти е нападал колумбийските полицаи и е убивал повече от 500 на месец през 80-те години. Не се гордея с насилието, извършено от баща ми, и трябва да призная, че той им е нансъл големи щети, освен че им е дал и много пари.

10. Монкада и Галеано бяха отвлечени от картела Кали и обещаха информация за Пабло, за да ги пуснат. Баща ми все пак решава да пощади живота на Монкада в последния момент, но е прекалено късно. Това е един от определящите фактори за падението на баща ми.

11. Последните дни от живота си, баща ми прекарва сам, а не заобиколен от бандата си. С изключение на Анхелито и Чопо, всички от бандата му или са се предали, или са мъртви.

12. След като баща ми избяга от затвора, не живяхме в такъв лукс. Живеехме в гето, не в имение.

13. Историята за „Леон“ в Маями е лъжа. Той не е живял в САЩ, а също така беше смел и винаги верен на баща ми. Умря, след като беше отвлечен и изтезаван в Меделин. Падна воювайки на страната на баща ми, но това не е показано в сериала.

14. Баща ми никога не е заплашвал хората от Кали. Той твърдеше, че съпругата му и част от семейството му са от тази месност.

15. Рикардо Прискус умря доста преди момента, показан в сериала. Той имаше брат, които беше добър човек, лекар, нарочен заради постъпките на Рикардо, но никога не е бил част от бандата на Пабло.

16. Баща ми никога не е нападал дъщерята на Жилберто Родригез на сватбата му, нито по принцип. Или когото и да е от семейството му. Такова беше споразумението – не пипай семействата. Въпреки, че баща ми вярваше в това, на 13 януари 1988 те заложиха бомба в сградата, където живеех със сестра ми и майка ми.

наркос

17. Баща ми никога не ни е карал да се крием, заедно с него. Той, както и майка ми, винаги са мислили, че трябва да бъдем образовани и да се възползваме от различните възможности на света.

18. Бяхме в една-единствена престрелка с баща ми, но не е нищо подобно на показаната.

19. В сериала атаката се случва през 1993, но всъщност тя става между 1988 и 1989.

20. Баба ми по бащина линия предава баща ми и го свързва с най-големия му син Роберто. Той се договаря с Лос Пепес и им съдейства толкова активно, че накрая го оставят да живее мирно в Колубия, докато лоялните към любовта на баща ми живеят в изгнание. Щях да се радвам, ако версията в сериала не беше толкова „мила“.

21. Баба ми не отпътува с нас в Германия.

22. Окръжният прокурор в Колумбия и офиса му не помагаха толкова, колкото твърди сериалът. Картелът Кали беше превзел напълно офиса.

23. Вирджиния Валехо е била толкова влюбена, че е отказала парите на баща ми? Тук има две лъжи. Майка ми никога не е говорила с нея след бягството от затвора. Баща ми не поддържаше контакт с нея почти 10 години. Вирджиния беше любовница на главатарите на картела Кали.

24. Баща ми не ни изпрати телефони, докато бяхме в хотел Такендама. Затварях му всеки път, когато ни се обаждаше, за да го предпазя, но той се оказа капризен и винаги седеше по-дълго, отколкото трябва, знаейки, че линията се проследява. „Телефонът е смърт“ ми е казвал през целия ми живот. Един ден се обади и поиска да говори с майка ми и сестра ми. Представи се на оператора с пълното си име. С това обаждане трябваше да се сбогува с нас и го забави колкото се може повече с ясната цел да бъде засечен. Това беше денят на последната му битка, в Меделин. Баща ми се самоуби, както съм казвал хиляди пъти. Затова не се изненадвам, че пистолетът, който е отнел живота му, беше намерен в ръката му. Тази последна операция беше ръководена от Карлос Кастаньо.

25. Нито един журналист не беше убит пред хотел Текендама.

26. Баща ми никога не се е държал грубо с родителите си.

27. След като баща ми умря, майка ми беше извикана на събиране на картела Кали. Присъстваха повече от 40 шефове на мафията в Колумбия по онова в реме. Човекът, който я спаси, беше Мигел Родригез, не Жилберто.

28. Баба ми казва на баща ми, че жена му го е предала. Всъщност именно баба ми и децата й се свързват с картела Кали.

 
 
Коментарите са изключени