shareit

Силните жени в киното през 2016 година

| от Дилян Ценов |

2016 беше добра година за жените в киното. Особено що се отнася до роли.

Ако до преди година един от проблемите, за които говореха много актриси, беше липсата на достатъчно силни женски роли, то 2016-а се погрижи за това. Голяма част от най-признатите филми на годината останаха запомнени със силните и ярки женски образи в тях. Често тези героини реагират неочаквано, изправени пред предизвикателства и впечатляват със силата на духа си.

Появата на повече такива персонажи в киното повишава интереса за развиване на тази линия – да се правят повече филми с жени в главните роли. Но това, което е най-важно в случая е, че тези роли, със своята сложност и проблематика, всъщност стоят в основата на доброто кино на отминалата година.

Те, майсторски изиграни от подходящите актриси, правят филмите завършени, предизвикват притока на приходи и могат да съживят кариерите на някои „отминали“ звезди. Наградите и приходите на тези филми, доказват, че в основата не винаги трябва да стоят екшъна и зрелището – понякога добрата история, интересният персонаж и подходящата актриса могат да имат същия ефект.

Вижте в галерията женските роли, с които ще запомним 2016 година.

 
 
Коментарите са изключени