shareit

Ще можем да гледаме серия от интервюта с Боян Петров

| от chronicle.bg |

Специална серия с избрани моменти от 12 интервюта с алпиниста Боян Петров ще излъчи  Bulgaria ON AIR  на 7 юли, от 10 часа.

В нея журналистът от предаването „Директно“ Юлия Христова представя откъси от свои интересни разговори с легендарния алпинист. Те са заснети в периода от 2014 година, когато Боян изкачва три осемхилядника за един сезон, сред които и смятания за най-трудния в света – K2, до април 2018, когато потегля към поредното си предизвикателство.

Последното интервю с Боян Петров за Bulgaria ON AIR е заснето на 4 април – малко преди началото на експедицията му към Шиша Пангма в Хималаите. В него са включени кадри от теста му за физическа подготовка в Министерството на младежта и спорта. „Изкачвам осемхилядниците без употребата на допълнителен кислород, защото смятам, че така е честно, така е по-спортно“, казва той дни преди да се отправи към най-ниския от осемхилядниците.

BOYAN PETROV INTERVIEWS

Юлия Христова е автор на редица интервюта и репортажи, разказващи за експедиции до различни точки на планетата, хора, посветили се на екстремни спортове, алпинизъм, ултрамаратони и други. Тя е автор на филма „Поделеният камък – история за приятелство“ – експедиция до Перу, който представя историята на четирима от най-добрите български алпинисти, които изкачват връх Алпамайо, висок почти 6000 метра.

 
 
Коментарите са изключени