shareit

Ще гледаме „Дългата разходка“ на Стивън Кинг на голям екран

| от chronicle.bg |

Поредна добра новина за феновете на Краля!

Един от подчертано добрите му романи, издаден под псевдонима Ричард Бакман, „Дългата разходка“ е адаптиран за голям екран.

Режисьор на лентата ще бъде  Джеймс Вандербилд, който стои зад филма „Въпрос на истина“ и е сценарист на „Първично“ и „Зодиак“. Той ще продуцира проекта заедно Брадли Фишър („Код: Олимп“, „Злокобен остров“) и Уилям Шерак („Въпрос на истина“ и други).

„Дългата разходка“ е издадена в САЩ през 1979 г., подписана с Ричард Бакман.

Историята разказва за провеждането на годишно състезание по издръжливост, в което участниците трябва да ходят без да спират, докато не остане един единствен победител. По време на състезанието участниците са извън закона. Всеки трябва да се движи със скорост не по-ниска от 4 мили в час или ще получи предупреждение. Предупреждения се получват и за други нарушения, като нападение на друг участник или отклонение от маршрута. Участниците имат право на три предупреждения, като за всеки час без предупреждение отпада по едно от натрупаните. При четвърто предупреждение състезателят бива застрелян от наблюдаващите войници.

По време на състезанието няма спирания, периоди за почивка или финал. „Дългата разходка“ приключва, когато един единствен участник остане жив. Победителят получава „Наградата“ – „всяко желание, каквото и да е желание, дори предсмъртно желание“.

sequel-bits-IT-2-700x300

Докато чакаме втората част на „ТО“, за която се вълнуваме много, ни засипват и други щастливи новини: „Парамаунт“ прави римейк на „Гробище за домашни любимци“, а „Томичукалата“ влезе в „Юнивърсъл студиос“ с продуценти Джеймс Уан („Заклинанието“) и Рой Лий („То“).

 
 
Коментарите са изключени