shareit

Шарлийз Терон: Генерал Фюриоса и другите й велики роли

| от |

Шарлийз Терон, висока близо 1.80 см, дългокрака красавица, родена в Южна Африка, освен една от най-красивите жени в Холивуд в момента, е и една от най-талантливите актриси на своето време.

Затова статуетките „Оскар“ и „Златен глобус“, които актрисата държи на рафта вкъщи, както и последните й избори на роли.

Терон е от безстрашните момичета в Холивуд. Тя се гордее еднакво много, както с „Оскар“-а си, така и с наградата си за „най-сексапилни крака“, която получава преди години от Guys Choice Awards. Нея държи на видно място в офиса на продуцентската си компания, „за да мога да се гордея и да си разхождам с дългите си крака наоколо“, както казва самата тя в интервю преди години.

Родена в Йоханесбург и отгледана в малка тучна ферма, биографията и филмографията на Терон, са многообразни и богати, като самата нея.

Малко преди да навърши 20 години, майката на Шарлийз й купува еднопосочен билет за Ел Ей и я праща в меката на киното, защото именно с това дъщеря й иска да се занимава. Макар да посещава курсове и да си намира агент, началото не е силно или ударно. Актрисата претърпява много неуспехи и кариерата й е на път да приключи, преди изобщо да е започнала.

Първата си роля получава, след като прави сцена в една банка и е поканена за кратко участие в така начерен B-филм (такъв в по-ниска, смятана дори за лоша, категория). Ролята й там е точно 3 минути и тя няма нито една реплика. Но пътят на младата Шарлийз тепърва започва.

Днес, точно 20 години след този случай, актрисата има участия в близо 50 кинозаглавия и една жестока роля в сериала „Развитие в застой“. Тя е доказала, че може да е всичко – от серийна убийца – за ролята на Айлийн Уорнос качва 15 килограма и държи косата си немита с дни, до супергероиня – като Аеон Флукс или Мери в „Ханкок“. Може да е прелъстителна или просто феминизиран генерал, който иска да спаси малкото останало човечество. Не случайно Джордж Милър я избира за ролята за великолепната Фюриоса – един от най-яките персонажи на 2015 година – в култовия си „Лудият Макс: Пътят на яростта“.

В момента Шарлийз Терон снима 4 филма, като е наблегнала на „Бързи и яростни 8“ и тя е единствената причина да чакаме поредната част на бензиновия франчайз… Другите й роли, може да видите галерията й горе. Днес тази разкошна жена и актриса, навършва 41 години, а ние сме събрали за вас най-добрите й участия на голям и малък екран.

 
 
Коментарите са изключени за Шарлийз Терон: Генерал Фюриоса и другите й велики роли