shareit

Сериали като на кино

| от |

Новата телевизия не е като старата телевизия. Сериалите на новата ера, в която малката синя кутия е влязла, носят почти доволствено кино усещане за всеки почитател на седмото изкуство. Сериали се правят по много и за всеки.

Сапунените опери продължават да държат възрастната аудитория прилепена за канапето с плетка в ръка, безкрайните криминални саги задоволяват консуматорския глад на почитателите на динамичните, но еднотипни шоута, тийн сериали, вампири, зомбита, красавици, приказки… помислете си за нещо и ще видите, че него вече го има направено на сериал.

Най-високо в хранителната стълбица на телевизията обаче, се намират едносезонните шоута или онези направени от най-добрите майстори на визуалния разказ. Да накараш модерен кино-творец, печелил „Оскар“, да ти произведе сериал, е като да накараш Гордън Рамзи да ти спретне една закуска в хола някоя сутрин. Виж пилотаж удоволствие, което продължава кратко, но си струва всяка минута.

Много кино режисьори се поддават на удоволствието да правят телевизия. Те разказват кратко, стегнато, избират внимателно проектите си и имат голямата свобода да осъществят една от мечтите на почти всеки режисьор – да направят близо 6 или 10-часов филм, като просто го разделят на епизоди.

Догодина на малкия екран се очаква да се появят няколко шоуто направени с кеф, майсторство и финес. Всеки почитател на киното ги очаква. Както и ние. В галерията горе са.

 
 
Коментарите са изключени