shareit

Сериалът „Разкажи ми приказка“ напомня на приказка в оригинал

| от chronicle.bg |

Обичате ли приказки в оригинал? Онези, които никога не бихте прочели на децата, освен ако не искате да рискувате някой ден самите те да ви убият? Ако да, то сериалът „Разкажи ми приказка“ (Tell Me a Story) е точно за вас. И нека заглавието не ви заблуждава – както приказките в оригинал, и него не бива да го показвате на децата си.

Вчера и днес е премиерата на модерния прочит на три от най-популярните детски приказки – „Разкажи ми приказка“. Сериалът от 10 епизода проследява историите на „Червената шапчица“, „Трите прасенца“ и „Хензел и Гретел“ през интерпретацията на Кевин Уилямсън, познат ни от “Писък”, “Знам какво направи миналото лято” и “Дневниците на вампира“

Сериалът е базиран на сюжетните линии в трите приказки и преекспонира поуките в тях. Действието се развива в съвременен Ню Йорк и дава заявка за качествен психотрилър още в първите си минути с гореща сцена между Червената шапчица от Големия лош вълк. Ким Катрал е Колийн – една невероятна и нетрадиционна баба, която се изправя пред реалността, че вече е зряла жена и трябва да защити внучката си Кайла. Интерпретациите не спират дотук – трите прасенца в сериала са въоръжена банда крадци на бижута, които планират поредния си обир, за да може лидерът им Еди – Пол Уесли от „Дневниците на вампира“, да поправи дома си, но всичко става по-объркано и кърваво, отколкото са планирали.

Първият сезон на „Разкажи ми приказка“ се развива в 10 епизода от по 60 минути. Пилотният епизод е наличен от вчера в онлайн стрийминг платформата HBO GO, вторият също вече е достъпен. Нов епизод ще има всеки следващ четвъртък. Телевизионната премиера ще е чак през януари, така че любителите на стрийминга имат предимство да изгледат първи този съвременен прочит на поуките от приказките, преплитащ любов, загуба, алчност, отмъщение и убийство.

 
 
Коментарите са изключени