shareit

Сериал за Джани Версаче показва хомофобията по онова време

| от chronicle.bg, по БТА |

Сериалът „Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история“ с участието на Пенелопе Крус и Рики Мартин има за цел да покаже хомофобията по онова време, заяви продуцентът Райън Мърфи, цитиран от Франс прес.

Джани Версаче, в чийто образ се превъплъщава венецуелският секссимвол Едгар Рамирес, изгради империя на лукса. Той бе убит на 50-годишна възраст през юли 1997 г. пред луксозното си имение в Маями бийч от Андрю Кънанан, чиито мотиви остават неясни.

Андрю убил най-малко петима души, преди да сложи край на живота си няколко дни след убийството на известния моден дизайнер. „Кънанан е имал възможността да прекоси страната и да подбере жертвите си, повечето от които са хомосексуалисти, без да бъде притесняван поради царящата хомофобия по онова време“, поясни продуцентът. „Сред знаменитостите единствено Елтън Джон бе говорил открито за хомосексуалността си – допълни колегата му Брад Симпсън по време на конференция на телевизия Еф Екс в рамките на семинар на Асоциацията на телевизионните критици. – Версаче бе дал интервю заедно с партньора си и затова бе убит от сериен убиец.“

Ролята на партньора му се изпълнява от Рики Мартин, а тази на сестра му – от Пенелопе Крус. „Джани имаше натрапчиво поведение на работното си място, но бе съвсем различен в личния си живот. Той обелваше кората на банан и я оставаше да падне, вземаше душ и оставяше хавлията на земята. Приятелят му Антонио Д’Амико се грижеше за него“, разказа Рики Мартин.

 
 
Коментарите са изключени