shareit

Рами Малек от Mr. Robot: Светът е хаос, а ние сме консуматори

| от chronicle.bg, по Guardian |

 

Mr. Robot е един от най-популярните сериали в света в момента. Той вече има „Златен глобус“ и се очаква да доминира на тазгодишните награди „Еми“, където Рами Малек е фаворит за приза главна мъжка роля.

„Отидох на фризьор вчера и тя избухна в смях“, споделя Малек. „Каза ми: „Всички идват и искат да ги подстрижа като теб. А сега и самият ти си тук.“

За образа си в сериала, Малек казва, че е негова пълна противоположност: „Той е точно обратното на мен. Аз съм темпераментен човек и обичам да си говоря с хората. Едно от положителните неща на живота в Ню Йорк е, че се срещаш с много непознати хора, а аз обичам да се срещам с непознати.“

Въпреки че винаги е искал да бъде актьор, родителите му са били против, защото са вярвали, че това не кариера, която носи стабилност. Той прекарва 10 години в изграждане на солидна репутация като нишов актьор.

Семейството на Малек са коптски египтяни. Майка му е счетоводител, а баща му е продавал застраховки. Той има сестра, която е лекар. Има и брат близнак, който е учител.

В сериала хакерът Елиът Алдерсън използва хакерските си възможности, за да свали корпоративния гигант E Corp. В начинанието си той е подкрепен от Mr. Robot (Крисчън Слейтър), който е и лидер на група компютърни специалисти със същата цел.

Според Малек сериалът има толкова широк отзвук, защото отразява тревогите на всичкини за онова, което се случва по света днес. В сериала се засягат въпросите за свръхконсумацията и начина, по който използваме технологиите. „Прекарваме времето си, свързвайки се чрез писане на устройства или гледаме света през лещи. Има нещо неистинско в това. Толкова много в начина ни на живот е произведено, а не истинско”, казва Малек.

По думите му светът е хаотичен и шоуто хвърля светлина върху това, задавайки въпроса какъв ефект би могъл да има този хаос върху всички нас.

Втори сезон на сериала Mr. Robot започна наскоро, като премиерата изненадващо беше направена с линк в Twitter.

За други роли от биографията на актьора можете да разгледате нашата галерия.

 
 
Коментарите са изключени