shareit

„Преди потопа“ е най-гледаният документален филм на National Geographic

| от chronicle.bg |

National Geographic обяви, че „Преди потопа“, продуциран от и с участието на носителя на „Оскар“ Леонардо ди Каприо, с режисьор отличения с „Оскар“ Фишър Стивънс, продуценти Брет Ратнър и Джеймс Пакър и изпълнителен продуцент Мартин Скорсезе, е достигнал до над 30 милиона зрители в цял свят чрез ефирното излъчване и множество дигитални, стрийминг и социални платформи, превръщайки се в най-гледания филм на National Geographic за всички времена.

Филмът има безпрецедентна дистрибуция, като в началото бе показан първо на ексклузивни кино прожекции в Ню Йорк, Лос Анджелис и Лондон, а след това National Geographic Channel излъчи световната му телевизионна премиера на 30 октомври (неделя) в 171 държави на 45 езика. Филмът също така е свободно достъпен на различни дигитални и стрийминг платформи. Глобалното разпространение е част от постоянната ангажираност на компанията с темата за промените в климата.

В допълнение към глобалното покритие, над 50000 студенти са гледали филма на прожекции в САЩ. Осъществени са над 1500 частни прожекции в университети, религиозни институции и други организации.

Филмът регистрира повишен интерес в YouTube, Twitter и Facebook след премиерата си на 30 октомври и продължава да бъде тема на разпалени дискусии в социалните мрежи и в други много различни платформи.

Провъзгласен от критиката за „истински претендент за Оскар” и определян като „помитащ, модерен, световно значим, със звезден екип и говорещ за неудобните истини“, „Преди потопа“ все още е достъпен свободно чрез редица дигитални платформи и социални мрежи. Сред тях са Natgeotv.com (за България: Natgeotv.com/bg), VOD/Video On Demand, MVPD сайтове и приложенията Nat Geo TV Apps (за iPhone, iPad, Apple TV, Roku, Android, Xbox One и 360, Samsung Connected TVs), iTunes, Hulu, YouTube, Facebook, Twitter, Amazon, Sony PlayStation, GooglePlay и други.

Пълнометражният документален филм влезе в официалната селекция на филмовия фестивал в Торонто, Лондонския кинофестивал и Hamptons International Film Festival. Наскоро „Преди потопа“ беше излъчен и в Белия дом като част от събитието South By South Lawn на 3 октомври и в Обединените нации на 20 октомври, под домакинството на Генералния секретар на Обединените нации Бан Ки Мун и с участието на Държавния секретар на САЩ Джон Кери в специална сесия с въпроси и отговори. Освен това, филмът беше излъчен в близо 200 университета в САЩ и е показан или предстои да бъде показан в близо 1000 църкви и религиозни институции чрез Interfaith Power and Light.

„Преди потопа“ представя зловещата действителност на глобалните последствия от промените в климата, както и действията на всички нас, индивидуално и като общество, които трябва да бъдат предприети, за да предотвратим катастрофалната гибел на живота на планетата. Служейки като предупреждение към гласоподавателите преди изборите в САЩ да гласуват за лидери, чийто приоритет са политиките, свързани с промените в климата, филмът също така разяснява и как реално можем да помогнем за спасяването на планетата. Ди Каприо интервюира водещи обществени личности както от развитите държави, така и от развиващите се, а всички те представят собствения си вълнуващ и прагматичен поглед върху онова, което трябва да бъде направено днес и утре, за да трансформираме икономическите и политическите си системи в природосъобразни институции.

Интервютата във филма включват президента на САЩ Барак Обама, бившия президент Бил Клинтън, Държавния секретар на САЩ Джон Кери, Главния секретар на Обединените нации Бан Ки Мун и папа Франциск, както и водещи изследователи от НАСА, активисти за опазване на горите, учени, обществени лидери и други личности, отдадени на каузата за спасяването на планетата.

Трент Резнът, Атикъс Рос, Густаво Сантаолал и Mogwai създават музиката за филма „Преди потопа“. Саундтракът е достъпен през Apple (http://smarturl.it/amtbam), както и през всички дигитални доставчици и стрийминг услуги.

 
 
Коментарите са изключени