shareit

Посрещнете новия Жокер

| от |

Който е чувал за Джаред Лето, знае за него поне няколко неща – той е отдаден активист, веган, музикант, актьор, но най-вече – той е новият Жокер. Това го превръща в третия актьор от висок ранг, който ще влезе в ролята на иконичния злодей на DC Comics.

За разлика от повечето персонажи, дошли от комикси, Жокера започва да живее своя култов и отделен от вселената на книжната култура живот преди много години. Изпълнението на Джак Никълсън в „Батман“ от 1989 година го поставя сред персонажите, които ако не сте гледали поне веднъж, значи сте изпуснали златно бижу в киното. Следва Хийт Леджър, чието изпълнение на злия клоун му носи посмъртен „Оскар“ и разбира се, Джаред Лето. Него ще видим на 5 август по кината, когато „Отряд Самоубийци“ излиза на голям екран.

Истината е, че няма жена, която да не си е падала по Лето поне веднъж в живота си. Най-малкото по-големите сред вас, със сигурност са го гледали в сериала „Тъй нареченият мой живот“. Джаред обаче порасна доста от времето, когато изигра Джордан Каталано в компанията на Клеър Дейнс.  

Роден в Боузър сити, Луизиана, в семейство с испански корени,  като дете актьорът се мести често. Той и семейството му живеят в Луизиана, Уайоминг, Колорадо, Вирджиния и дори Хаити. Преди да реши да се занимава с актьорство, Джаред учи изобразитено изкуство във Филаделфия и чак след това се прехвърля да следва визуални изкуства в Ню Йорк. Именно там се запалва по актьорската професия.  Филмографията му е разообразна и богата. От бруталната драма „Реквием за една мечта“ през „Глава 47“, където играе убиеца на Джон Ленън – Марк Дейвид Чапман, за която роля качва 30 кг, Джаред винаги е различен на екран.  Малко след като смъква качените килограми за „Глава 47“ актьорът става и веган. За кратко се оттегля от актьорската професия, но само за да преследва музикална, с изключително успешната си банда  30 Seconds to Mars, където свири с брат си.

Завръщането му в Холивуд и на голям екран е ударно и ярко, като самия него. „Клубът на купувачите от Далас“, където Лето играе травестит болен от СПИН, му носи „Оскар“ и „Златен глобус“, и му печели място сред топ имената в киното. Джаред  Лето заслужава аплодисменти за работата си.

По този повод сме събрали най-добрите му изпълнения на голям екран през годините. Ако не сте ги гледали, сега може да наваксате. В галерията горе. 

 
 
Коментарите са изключени