shareit

Последният екшън герой

| от |

 Том Круз е много неща – сциентолог, откровена холивудска откачалка, ярка звезда и една от иконите на модерното екшън кино. Кариерата на дребния и не особено красив актьор, стартира през 80-те години, когато в пълно съзнание той се отказва от първоначалната си идея да стане свещеник и се насочва към Ню Йорк, за да опита късмета си в киното.

Том Круз е може би един от малкото модерни актьори, които така и не се поддават на изкушението на телевизията. Той няма никакво влечение към правенето на продукции за малкия екран, както и към роли, в които ако няма много екшън, то поне трябва да има много история.

От 80-те години до днес е изтека много вода. Том Круз, който преди месец навърши 55 години, изглежда по-добре и по-стимулиран отвсякога. С два неуспешни брака зад гърба си, купчина последователи и почитатели, и ярка сектанска принадлежност, той е може би една от най-успешните self made звезди на нашето време. За разлика от повече известни хора, неговите амбиции в седмото изкуство се концентрират там, където той е достатъчно силен – в бомбастични продукции, добри режисьори и продуценска работа. Той е един от хората отговорни за случването на филми като „Елизабеттаун“, „Питай прахта“ и „Ванила скай“.

Въпреки, че е известен с обсебващия си характер спрямо жените в живота си, с обсесията си по религията, със странното си чувство за хумор, Круз все още е една от най-желаните звезди за повечето скъпи продукции. Том също така е известен и с това, че е приятен човек и лесен за работа актьор. Не случайно е снимал с Брайън Де Палма, Стенли Кубрик, Пол Томас Андерсън и Стивън Спилбърг.

Номиниран за три Оскара хората удобно обичат да забравят, че преди да бъде откачалка Том Круз беше и все още е, доста добър актьор, който работи над себе си и подбира ролите си внимателно, въпреки част от грешките, които прави – като втората и третата част на „Мисията невъзможна“ и ужасяващата нова част на „Мумията“.

От тази седмица може да гледате Круз в екшъна „Бари Сийл: Наркотрафикантът“, който е приличен филм, базиран на реални събития, случили се в Америка през 60-те и 70-те години. Круз както винаги е чудесен и пунктоален актьор.

Екшън жанрът обагря филмографията на актьора в последните десет и повече години, затова може би хората обичат да забравят, че Том Круз има и други роли. Онези, които са го направили звездата, която е днес. Ние сме избрали няколко от тях и ви черпим. В галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени