shareit

Поредната доза Агата Кристи в телевизията

| от chronicle.bg |

Годината ще е изключително щедра към феновете на Агата Кристи. Романът на Кралицата на криминалния жанр от 1958 г., „Изпитание за невинните“, предстои да оживее на малкия екран като минисериал. Компаниите Mamooth Screen и Agatha christie Ltd създават екранизацията, която ще се разпространява от BBC One.

Вече е ясен актьорският състав на филма, който включва плеяда от звезди от Британското кино и театър. В него влизат Бил Найги („Наистина любов“, „Карибски пирати“) ще влезе в ролята на Лео Аргил, Катрин Кеенер („Бягай!“, „Капоти“) в тази на жена му, Рейчъл Агил. Техните осиновени деца ще са Елинор Томлинсън („Да обичаш Винсент“) като Мери, Антъни Бойл като Джак, Ед Уестуйк („Клюкарката“) като Мики, Кристъл Кларк („Междузвездни войни“) като Тина и Ела Пърнел като Хестър. В състава са още Алис Ив, Матю Гууд („Имението Даунтън“), Люк Тредауей и Морвън Кристи.

Със задачата да адаптира култовия роман на Кристи се е заела Сара Фелпс. А историята е ясна на всеки, докоснал се някога до богатото творчество на авторката. Начало на сюжета е в 1954 г., когато богатата филантропка Рейчъл Аргил е убита в имението си, а синът й Джак Аргил е осъден за убийството. Той обаче твърди, че е невинен. 18 месеца по-късно д-р Калгари се връща от Арктическа експедиция и казва, че може да докаже невинността на Джак. Но вече е късно, защото мъжът е починал в затвора, а семейството не иска да поглежда в миналото. Но доказателствата на Калгари са прекалено стряскащи, за да не бъдат взети под внимание. Ако той е прав, то Джак наистина е бил невинен. Но това означава, че някой друг в имението е отговорен за убийството.

Агата Кристи е наркотик. От онези, които не вредят. Засега няма обявена дата на премиерата. Знаем само, че минисериалът ще излезе някога през 2017-та и го чакаме с нетърпение.

 
 
Коментарите са изключени