shareit

Пол Уокър – беше дълъг ден без теб, приятелю

| от chr.bg |

Ашли, Пол Уилям Уокър IV, Кейлъб, Ейми и Коуди – това са децата на Пол Уокър III и Шерил Крабтри. Едно от тях ще направи впечатление на целия свят. 

Пол се ражда на 12 септември 1973 г. в Глендейл, но е отраснал в Лос Анджелис. Най-известната му роля, разбира се, е на Брайън О’Конър в „Бързи и яростни“, но Пол има толкова много други роли, че не е за вярване.

Той започва своята кариера много малък, участвайки в реклами. По-късно 1985 и 1994 г. се появява като гост-актьор в сериали като „Highway to Heaven“, „Who’s the Boss?“, „I’m Telling!“, „The Boys Are Back“, „The Young and the Restless“, „Touched By an Angel“.

През 1986 г. започва кариерата си в киното с филма „Monster in the closet“. Същата година се присъединява и към сериала „Throb“.

През 1998 г. играе Фил Дидъл във „Meet the Deedles“. Същата година участва във филма „Pleasantville“ заедно с Тоби Магуайър и Рийз Уидърспун. През 2000 г. участва в „The Skulls“.

През 2001 г. играе ролята, която го прави наистина известен, а именно на Брайън О`Конър в екшън филма „The Fast and the Furious“.

Същата година участва и в Joy Ride като Луис Томас. През 2003 г. отново се завръща като Брайън О`Конър в „2 Fast 2 Furious“.

От тук нататък за Пол следват само сериозни продукции. През 2005 г. се появява във филма „Into the Blue“, където играе Джаред Кол и където си партнира с Джесика Алба. Година по-късно получава роля във филма на Клинт Истууд „Flags of Our Fathers“. Участва и във филма на Дисни „Eight Below“, където играе ролята на Джери Шепард.

През 2008 г. участва в „The Lazarus Project“, а през следващата 2009 г. се завръща отново като Брайън О`Конър за 4-тата част на „Fast & Furious“, където помага на Дом да открие убиеца на Лети.

През 2010 г. участва заедно с Мат Дилън и Хейдън Кристенсън във филма „Takers“. Освен това се включва и в един от филмите на National Geographic Channel – прекарва 11 дни заедно с екипажа на един кораб, а целта на пътуването е да се маркират седем бели акули по крайбрежието на Мексико. През 2011 г. се завръща за четвърти път в ролята на Брайън О`Конър в петата част на Бързи и яростни „Fast Five“.

През 2001 г. е обявен за един от най-привлекателните и секси личности от списание People.

През март 2011 г. посещава Чили, за да помогне на пострадалите от голямото земетресение от 27 февруари същата година.

Малко след смъртта му, на 13 декември 2013 г. е пуснат на екран филмът „Hours“, базиран на урагана Катрина. Уокър също е приключил приживе работата по филма „Brick Mansions“, римейк на френския „District 13″, който е пуснат през април 2014 г.

Към момента на смъртта на Уокър са вървели снимките му в Бързи и яростни 7, който е бил планиран за пускане през месец юли 2014 г. Филмът е завършен успешно и е пуснат през април 2015 г. Участието на Уокър е възпроизведено с помощта на компютърна графика в някои епизоди и с помощта на братята му Калеб и Коди (като дубльори) в някои други.

Пол Уокър загива трагично в автомобилна катастрофа на 30 ноември 2013 г. в градчето Санта Кларита, когато караното от неговия приятел Роджър Родас Порше Карера GT 2005 се забива в уличен стълб, после в дърво и най-накрая се запалва.

 
 
Коментарите са изключени