shareit

Поклон пред Неназовимия: Джак Никълсън празнува рожден ден

| от chronicle.bg |

Не съществуват много думи, които да опишат таланта на днешния рожденик – Джак Никълсън. Дори да съберем накуп „страхотен“, „уникален“, „грандиозен“, „невероятен“, „жесток“, „неповторим“, „мега-гига-хипер добър“ и още 5-10 такива прилагателни, да ги повдигнем на степен и да ги умножим по някакво голямо число, пак няма да поберем таланта на Никълсън в слово. Защото някои неща са отвъд думите.

По случай рождения ден на Джак Никълсън, ще ви предложим съвсем малко биографични факти и  галерия с някои от най-емблематичните роли  кариерата му. С надежда те да стават повече и повече.

Джак Никълсън е най-номинирания актьор за всички времена – има общо 12 номинации за „Оскар“. Печели статуетката за най-добра мъжка роля два пъти: за ролята си в „Полет над кукувиче гнездо“ и за „Колкото толкова“. Също така печели Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля през 1983г. за „Terms of Endearment“. Никълсън е един от само двама актьори, който е номиниран за  „Оскар“ през всяко десетилетие от 1960 до 2000г, другият е Майкъл Кейн. Той (Никълсън) печели шест награди Златен Глобус и получава отличието „Kennedy Center Honor“ през 2001г. През 1994г. се превръща в един от най-младите участници, на който е присъдена наградата на Американския филмов институт.

С две думи – ако подаде CV-то си в кино студиото на Бояна филм, има голям шанс да го вземат на работа.

Стига толкова говорене. Вижте тези снимки, с които да си припомните най-значимите му роли, а ако се чудите какво да правите на Лазаровден и Цветница – отделете няколко часа, за да изгледате (дори да е за пореден път) някой филм с участието на Джак Н.

Това време никога не е загубено!

 
 
Коментарите са изключени