shareit

Поглед към новия Watership Down

| от chronicle.bg |

Отдавна се говори за новата адаптация на иконичния филм „Watership Down“. С наближаването на премиерата, която ще бъде около Коледа тази година, знаем кой „зайци“ ще стоят зад гласовете на персонажите.

Розамунд Пайк, Питър Капалди, Гемма Чан и Тарън Еджъртън ще записват гласовете в новия вариант на романа на Ричард Адамс, зад който застават BBC и Netflix. Гореизброените актьори се присъединяват към вече обявените Джеймс Макавой, Даниел Калууя, Бен Кингзли, Оливия Колман и Том Уилкинсън и Сам Смит, който записва една от песните в новия саундтрак.

Сериалът ще бъде режисиран от Питър Дод, аниматорът, който стои зад „Фантастичният мистър Фокс”, „Франкенуини” и „Булката труп”, и от Ноъм Мъро („Умни хора”, „300: Възходът на една империя”).

Заедно с новината за новите попълнения в актьорския състав, бяха пуснати и кадри от продукцията. Новият „Watership Down“ (съставен от два епизода всеки с дължина на пълнометражен филм) ще бъде показан в ефира на BBC, а след това и в мрежата на Netflix. А до Коледа, остава да чакаме и да се надяваме, че новата версия ще бъде също толкова ужасяваща, колкото оригинала класика от 1978 г.

В галерията горе можете да видите няколко кадъра от минисериала.

 
 
Коментарите са изключени