shareit

Първи отзиви след премиерата на „Бохемска рапсодия“

| от chronicle.bg |

След дългите години на очакване, рокади в състава и спекулации, публиката най-накрая може да види какво представлява филмът „Бохемска рапсодия“ (Bohemian Rhapsody), който разказва историята на фронтмена на Queen, легендарният Фреди Меркюри.

В последните дни лентата беше пусната в избрани кина в САЩ и получи смесени отзиви от критиката. За сметка на цялостния филм обаче, почти всички възхваляват изпълнението на Рами Малек като Меркюри. Веднага след премиерата на филма социалните мрежи започнаха да се пълнят с публикации, хвалещи младия актьор. Някои критици дори го поставят сред фаворитите си за „Оскар“.

„Бохемска рапсодия“ проследява възхода на рок бандата Queen и покрива времевия диапазон от основаването на групата  и техния култов концерт през 1985 г. Според Малек във филма е застъпена и темата за сексуалността на Меркюри и диагностицирането му със СПИН. В поддържащия състав се включват Луси Бойнтън, Айдън Гилън и Том Холандер.

Основните критики към цялостното представяне на филма са към начина, по който е разказана историята. Един от критиците пише, че във филма прекалено много се проявява съпротивлението на членовете на групата към Фреди. Цялостното отношение на публиката, която в повечето пъти е радостна, че вижда своите идоли, изиграни на големия екран, е че филмът е повече от добър.

Премиерата на „Бохемска рапсодия“ у нас ще бъде на 2 ноември.

 
 
Коментарите са изключени