shareit

Първи отзиви от „Vox Lux“ с Натали Портман

| от chr.bg |

Много овации около Натали Портман след премиерата на “Vox Lux” на Филмовия фестивал във Венеция. Вторият режисьорски напън на Брейди Корбет показва Портман като поп звезда, която се опитва да преживее трагедия от миналото си и да се завърне към музиката. Говори се, че играта на Портман е на същото ниво като играта й в „Black Swan“, за която получи Оскар. А първите отзиви от филма го потвърждават.

“ „Vox Lux“ е силен и въздействащ филм, от части защото Портман има силно и въздействащо присъствие – не можеш да извърнеш поглед от нея дори на моменти да искаш. Тя е безстрашна и се раздава напълно в роля, която изисква нищо по-малко“, казва Майкъл Нордейн от IndieWire.

Гай Лодж от Variety в ревюто си за целия филм нарича Портман „свирепа“, а играта й „приковаващо изпълнение направено с безстрашно самочувствие“.

Леонардо Гой от MUBI пък стъпва още по-надалеч и нарича изпълнението „ролята на кариерата й“, което е доста смело с оглед на предишни роли на Портман като тези в „Black Swan“ и „Jackie“

Самият филм е разделен на две части – едната се фокусира върху Селест като тийнейджърка (в ролята е Рафи Касиди) и Селест като много успешна поп звезда, която се опитва да си върне славата (в ролята – Портман).

„Vox Lux“ ще се дава и на Международния филмов фестивал в Торонто, но все още няма дистрибутор за САЩ, заради неприятната тема, която засяга. Звездата на Натали Портман обаче може и да прокара филма на щатския пазар.

 
 
Коментарите са изключени