shareit

Парфе с хайвер и близалки с маракуя на партито след Оскарите

Майстор-готвачът Волфганг Пук за 24-а  поредна година състави менюто за Бала на  губернатора, на който ще се почерпят победители и победени, след като бъдат раздадени наградите „Оскар“, съобщи сп. „Хелоу“.

В менюто има както нови специалитети, така и стари любими на звездите деликатеси. Сред по-необичайните предложения са парфе с хайвер, посипано с 24-каратово злато, и карамелени близалки с маракуя във формата на статуетката „Оскар“. Ще има и изработени на ръка шоколадови бонбони с ликьор и кумкуат.

Любимите деликатеси, като сандвичи с говеждо от Кобе, пица и пилешки пай също ще са на масите. Ще има по нещо за всеки вкус – тако, пушена сьомга, десерти, вдъхновени от коктейли, така че всички – от Мерил Стрийп до Гари Олдман да могат да се отпуснат и да отпразнуват края на наградния сезон, пише БТА.

Напитките няма да разочароват и най-претенциозните, защото са поръчани повече от 1400 бутилки шампанско. От тях могат да бъдат напълнени 12 000 чаши.

На бала в зала „Рей Долби“ са поканени 1500 души. Сред тях са всички тазгодишни номинирани и участници в церемонията. В чест на 90-ата годишнина на шоуто, на бала ще бъде отдадена почит на историята на киното с оригинални артефакти и музика от всяка негова ера.

Освен менюто пищна ще бъде и сцената на церемонията за раздаване на наградите „Оскар“ в театъра „Долби“ в Лос Анджелис. Тя ще бъде украсена с 45 милиона кристали „Сваровски“.

Дизайнерът и сценограф Дерек Маклейн лично е избрал повечето от кристалите за обсипаната със звезди авансцена, която той създаде за шоуто в неделя. В интервю той каза, че в оформлението му са включени различни епохи от историята на киното, а целта е била да предизвика асоциацията за блясъка на Холивуд.

Това е шестата поредна година, в която Маклейн проектира сцената за „Оскар“-ите. Всяка година той получава номинация за наградите „Еми“ за работата си по шоуто.

Най-престижните киноотличия в света ще бъдат раздадени за 90-и път на 4 март.

 
 
Коментарите са изключени