shareit

Оттук и към звездите, принцеса Лея

| от |

В една далечна галактика. Преди много, много години продуцентът, режисьор и сценарист Джордж Лукас създава една от най-великите саги, които киното и феновете познават и до днес. Вълнуваща звездна сага за принцове и принцеси, зли лордове, които искат да владеят цялата Галактика и армии от добро и зло, които водят вековна битка.

Светът на киното се променя и се раждат „Междузвездни войни“. За основните роли Лукас наема по онова време неизвестни актьори, които дори не подозират какво ги чака и така на бял свят се появяват принцеса Лея, Хан Соло и Люк Скайуокър.

За ролята на Лея Лукас каства дъщерята на известната актриса Деби Рейнолдс – младата Кари Фишър. По онова време Фишър е 21 години и е играла само в две продукции, едната от тях за телевизия. „Междузвездни войни“ променят живота и кариерата й.

Принцеса Леа се превръща в символ и икона на младото поколение. Жените искат да са като нея, а мъжете мечтаят за образа й в мокрите си фантазии. Част от облеклата на принцеса Леа от трите части на звездната сага и досега се смятат за една от най-известните еротични фантазии на много момчета, млади и стари. Никой не е безразличен към нея.

„Междузвездни войни“ променя доста живота на Кари. Тя попада в кривата на пиенето, пушенето и наркотичната зависимост. Голямата й известност и напрежението не й понасят добре и актрисата дълго време се бори с пороците си.

Много хора изобщо не помнят кариерата на Фишър отвъд „Междузвездни войни“. За тях Кари Фишър винаги и само ще бъде принцеса Лея, независимо какво и как прави. В дългата си и да, доста разнообразна кариера обаче, Кари Фишър успява да играе във филм на Уди Алън, да снима романтична комедия, да напише книга и дори сценарий по нея. Малко хора знаят за това и дори не ги интересува.

Миналата година „Междузвездни войни“ получиха своя втори живот. Като феникс от пепелта те бяха възродени със своя епизод VII и Кари Фишър, заедно с Харисън Форд и Марк Хамил, бяха важна част от него. Тя беше част, макар и малка и от наскоро появилия се Rogue One, както и трябваше да бъде част от новия епизод VIII, който трябва да се появи догодина.

За хората ЛеяОргана винаги ще остане устата, наперена секси брюнетка на 21 години, която се бори със зъби и нокти за своята Галактика. Независимо от всичко.

Вчера светът загуби своята принцеса. Ние я изпращаме с поклон и някои от важните моменти в кариерата и животът й в галерията горе.  

 
 
Коментарите са изключени