shareit

Оливия де Хавиланд съди Раян Мърфи заради „Вражда“

| от chronicle.bg |

Последният проект на Раян Мърфи, сериалът „Вражда: Бети и Джоан“ се мести в реалността, но под заглавието „Вражда: Оливия и FX“.

В навечерието на своя 101-ви рожден ден легендарната актриса от „Златната ера“ на Холивуд обяви, че ще съди създателя на хитовия сериал, Раян Мърфи, заради неправомерното използване на личността й в рамките на поредицата.

Осемте серии на продукцията разказват за известното съперничество между двама от гигантите на „Златния Холивуд“ – Бети Дейвис и Джоан Крауфорд. В сериала присъства и образът на Оливия де Хавиланд, която е близка приятелка на Дейвис и коментира в детайли връзката между двете.

Актрисата заведе дело в съда в Лос Анжелис срещу разпространителя FX и продуцентската къща на Раян Мърфи за „неправомерно използване на самоличността й за търговски цели в рамките на поредицата“, отбелязвайки факта, че тя е единствената реална личност в сериала, която все още е жива.

„Госпожица де Хавиланд не е разрешавала името й да бъде използвано и не е била компенсирана по никакъв начин за това.“, казаха адвокатите на звездата ветеран.“Още повече, че FX слага думи в устата на госпожица де Хавиланд, които са некоректни и противоречиви с 80-годишната й репутация. През годините тя винаги е стояла настрана от клюките по адрес на други актьори. Една жива знаменитост има право да защитава името си и да не позволява то да бъде представяно в лъжлива светлина.“

Катрин Зита Джоунс , Вражда
Катрин Зита Джоунс във „Вражда: Бети и Джоан“

В известния сериал ролята на Оливия де Хавиланд се изпълнява от Катрин Зита Джоунс. Засега от разпространителната компания все още не са дали коментар по случая.

 
 
Коментарите са изключени