shareit

Oфициалният трейлър на новия български филм “Дъвка за балончета”

| от chr.bg |

Излезе официалният трейлър на новия български филм за децата на 80-те – “Дъвка за балончета”.

Филмът съживява спомени за емблематични преживявания от детството – играта на фунийки, колекциите картинки от дъвки, старите стрелбища със “съкровища”, пакостите, пионерските връзки и старите порядки в училище и разбира се, към първата любов.

В главните роли на романтичната история са Теодора Духовникова и Иван Юруков. Режисьор е Станислав Тодоров – Роги. Зад сценария на “Дъвка за балончета”, който спечели наградата на “Златна роза”, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова.

“Този филм е като “машина на времето” за цяло поколение българи. Той ни връща към едни от най-милите спомени от детството, но като лично преживяване в най-чистия му вид, а не като носталгия по соц-а. Филмът е любовна история по всички правила на романтичния жанр, но показва и “белезите”, които носи т.нар. “поколение на прехода”. Затова и много хора ще го прежвивеят като своята лична история”, обясняват от екипа.

Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. Калин (35) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

 
 
Коментарите са изключени