shareit

Очаква се „Glass“ да направи $70 милиона през първия си уикенд

| от chronicle.bg |

„Glass“ – последният трилър на режисьора М. Найт Шаймалан – се очаква да изкара $70 милиона само през дебютния си уикенд през януари. Кариерата на Шаймалан започна с „The Sixth Sense“ през 1999, един от най-популярните филми в историята на киното. След него мнозина бяха готови за изгрева на звезда с габаритите на Алфред Хичкок, но нещата не се развиха така.

Последвалият „Unbreakable“ също получи предимно позитивни коментари, както и „Signs“. След „The Village“ през 2004 обаче мненията се обърнаха срещу режисьора. Последваха и серия неуспехи като „Lady in the Water“, „The Happening“, „The Last Airbender“ и „After Earth“, с които кариерата му изглеждаше приключена.

През 2015 се поява „The Visit“ и Шаймалан започна завръщането си, което беше засилено и от „Split“ две години по-късно. Сега следва „Glass“, в който ще видим отново Джеймс Макавой, както и Брус Уилис и Самюъл Л. Джаксън. „Split“ направи $278 милиона в световния боксофис само с $9 милиона бюджет, а сега Variety съобщава, че от „Glass“ се очакват около $70-75 милиона само в САЩ. Други източници имат по-консервативни прогнози – за около $50 милиона.

MV5BMTY1OTA2MjI5OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzkxMjU4NjM@._V1_

Бюджетът на филма е $20 милиона и изглежда, че веднага ще осигури печалба на продуцентите от Blumhouse и дистрибуторите Universal, дори след разходите за маркетинг и реклама. Оптимистичните резултати почти ще удвоят рекорда на „Split“ от $40 милиона.

Евентуалните печалби ще осигурят дори по-голям бюджет за бъдещите проекти на режисьора, но по негови думи продължение на „Glass“ няма да има.

 
 
Коментарите са изключени