shareit

Няколко филма, които да гледате преди да остареете

| от chronicle.bg |

Ще започнем с уговорката, че няма как да изчерпаме всички филми под надслова на заглавието, нито се ангажираме да посочваме  възрасти, след които вече сме „стари“. Сигурно е обаче, че има един праг, след който вече гледаме над живота по съвсем различен начин. Това е повратната точка, след която или най-накрая усядаме или започваме да изживяваме отново младините си. Има и средни варианти, но общо взето винаги едно от двете преобладава.

След въпросния праг,  повечето неща придобиват съвсем различен оттенък. Никога например Агата Кристи не може да ви повлияе на 40 по същия начин, както когато сте на 15. Някои филми е добре да бъдат гледани преди момента, в който вече сме в пълен плен на рутината и ежедневието. С няколко думи – преди да бъдем обременени.

Защото киното е училище – за живота, за любовта, за секса, за еротиката, за всичко, което се сетите.

Не можем да изчерпаме всички заглавия, вече го казахме. Можем да предложим няколко (без да ги класифицираме като добри, по-добри и тем подобни), които е добре да бъдат гледани преди гореспоменатия възрастов праг с плашещо неизвестна локация за всеки от нас. Отворени сме да чуем и вашите предложения.

 
 
Коментарите са изключени