shareit

Независимите филми на деня

| от chronicle.bg |

Ако се чудите какво да правите в четвъртък вечер и не сте планирали нищо, предлагаме ви няколко филма от програмата на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал.

швейцарско войниче

Не пропускайте филма „Швейцарско войниче” от 20:30 часа в кино Люмиер.

„Швейцарско войниче” (2016) разказва за рошавия Ханк (Пол Дейно) и невероятните му приключения с труп (Даниъл Радклиф), на който се натъква на брега на необитаем остров. Вода и огън, ужас и чудодейност, страх и фантазия, съспенс и смях се редуват в този невъобразим филм на Дан Куан и Даниел Шайнерт, носители на награда за режисура от Сънданс.

birth of a nation
Авторският дебют „Раждането на една нация”(2016) на режисьора Нейт Паркър, можете да гледате от 20:45 минути в Дома на киното. Във филма, удостоен приза на публиката от Сънданс 2016 и Голямата награда на журито от Сънданс 2016, Нейт Паркър е и продуцент, и изпълнител на главната роля на бившия чернокож роб Нат Търнър – вдъхновител и организатор на кървавото въстание на 21 август 1831 г. Заглавието на този храбър исторически филм е иронична препратка към класическия расистски „Раждането на една нация“ (1915) на Дейвид Уорк Грифит.

първия понеделник на май

За всички, които не са успели да видят на откриването „Първият понеделник на май”(2016) на режисьора Андрю Роси – тази вечер, от 19:00, в Дома на киното.

Очаква ви уникално документално преживяване с подготовката на Met Gala 2015 – едно от най-престижните събития в света на изкуството и модата. Посветен на Китай, този уникален „бал” е предшестван от огромна работа, за която разказва главният редактор на Vogue Ана Уинтур. За връзката между Китай и западната култура, изкуството и модата говорят дизайнерски светила, като Карл Лагерфелд, Джон Галиано и Жан-Пол Готие, както и икони от света на киното и шоубизнеса, като Уон Каруай и Баз Лурман, Риана и Сара Джесика Паркър.

лов на диви хора

От 20:30 часа, в Одеон, е хитовия „Лов на диви хора”(2016) на Тайка Уайтити – вълнуващо авантюрно преживяване, което със сигурност не е за изпускане! Разказва за опасно-комичните приключенията на непослушното градско сираче Рики на село и в гората. Негов спътник в екстремалните ситуации е приемният му „баща“, с когото извървяват сложен път от вражда към близост под угрозата на социалните служби. Поел от Сънданс, филмът е абсолютен зрителски хит в Нова Зеландия и любимец на публиката на няколко фестивала. Сред наградите на филма са: наградата на публиката от Международния фестивла в Единбург 2016, наградата на публиката на Независимия Филмов фестивал в Бостън 2016, призът на публиката от филмовия фест в Сан Франциско 2016 и много други.

 
 
Коментарите са изключени