shareit

Нетърпеливият тийнейджър Спайдърмен

| от chronicle.bg, по БТА |

Режисьорът на „Спайдърмен: Завръщане у дома“ Джон Уотс каза, че е искал да комбинира филм за супергерой и гимназиална комедия в продукцията, в която съзряващият Питър Паркър е фен на други супергерои, предаде Ройтерс.

Досега сме гледали как Спайдърмен се бори със злодея Зеления гоблин в Ню Йорк, но никога не сме го виждали да издига в култ Железния човек. За разлика от предишните филми за човека-паяк, в които той беше самотен супергерой, в „Спайдърмен: Завръщане у дома“ изстрелващият мрежи борец с престъпността действа редом до герои на „Марвел“, като Железния човек и Капитан Америка.

Сцените, обясняващи как се появява Спайдърмен – смъртта на чичо му Бен и ухапването от отровен паяк, отсъстват.
„Виждали сме тази история преди. Ето го Спайдърмен, той е дете, нека го заведем на приключение. Всичко това е част от опитите ни да покажем на хората нещо ново“, каза режисьорът.

Спайдърмен, изигран от британския актьор Том Холанд, за първи път беше представен заедно с други образи на „Марвел“ във филма „Капитан Америка: Гражданска война“ през 2016 г.

Сделка между компаниите „Сони“, която държи правата за Спайдърмен, и „Уолт Дисни“, притежаваща правата за Железния човек, позволи младият супергерой да се появи сред други себеподобни от вселената на „Марвел“.

„Виждали сме много супергерои, които понасят отговорността и тежестта на своите сили, но ако имате 15-годишно хлапе със суперсили, то определено ще ви направи свидетели на забавни моменти“, каза Джон Уотс.

Филмът излиза по екраните днес.

 
 
Коментарите са изключени