shareit

Несигурностите на комедиантката Иса Рей

| от Станислава Кара |

За приятелство, преживявания и премеждия на две тъмнокожи жени разказва чисто новия сериал “Несигурни”. В центъра на историята с участието на Иса Рей, Ивон Орджи, Джей Елис и Лиса Джойс са двете главни героини – Иса и Моли, които са най-добри приятелки. Те живеят в Лос Анджелис и трябва да се преборят с предизвикателствата да балансират между кариера и личен живот, който е далече от мечтания. И макар Иса да си налага да е по-смела, скоро осъзнава, че не е толкова лесно да загърбиш несигурностите.

Създател на сериала е комедиантката Иса Рей. 31-годишната дама е родена и израснала в Лос Анджелис и от години се занимава с това да разработва истории от нейното обкръжение, които да разказват за приключенията на чернокожи герои. Преди да създаде “Несигурни”, тя пише, режисира и продуцира собствена youtube платформа и уеб сериал “Awkward black girl”, който има над 20 милиона гледания и 200 хиляди последователи. Резултатът от историите на талантливата Иса е книга със същото име, която бързо се превръща в бестселър и сериалът “Несигурни”, частично базиран върху същите идеи.

“Несигурни” се излъчва по HBO от 10-ти октомври.

Иса Рей

Представяме ви едно интервю на Стаси Кара с актрисата, в което тя разказва за собствените си приключения и несигурности около новия си сериал.

Стаси Кара: Как една млада и красива жена се справя с факта, че мъжете, които среща не искат сериозна връзка?

Иса Рей: С търпение! Със сигурност не е лесно да си жена и биологичният ти часовник да тиктака и да те притиска на фона на този на мъжете, които си казват “мога да имам дете и на 72 години и пак съм ок.” При жените не е така, освен ако не си супер богата и решиш да замразиш яйцеклетки! Така че е доста фрустриращо! Ако си жена, особено чернокожа жена, е ужасно да знаеш, че всички мъже около теб винаги ще имат море от жени, готови за семейство, когато и те са готови! Сериалът със сигурност се докосва до тази тема. Въпросът за героинята ми “кога ще намеря моя човек, моята половинка, за да може животът ми да е завършен?” е много важен и спешен и тя много иска да приключи са тази глава от живота си.

Стаси Кара: Защо казваш “особено за чернокожа жена”?

Иса Рей: Смятам, че черните жени попадаме на дъното на желанията на мъжете. Ние не сме трофеи, особено в културата на рап музиката, символът на успех при един черен мъж е бялото момиче. И затова не винаги сме считани за най-желаните за един мъж. И това може да се види и във всички апликации за срещи в интернет.

Стаси Кара: Имала си успешно шоу в youtube, сега правиш “Несигурни” за HBO, какви са били основните ти пречки по пътя и към двете, особено след като си чернокожа жена?

Иса Рей: Това е страхотен въпрос! За мен определено всичко това беше изключително пътуване, но най-важното е темата, която ме интересува. Просто исках да разкажа историята на едни съвсем обикновени хора и докато никой не се интересуваше от това, много се дразнех. Това е моят живот, моите приятели, за мен всички тези малки моменти са много интересни. Те са автентични и част от реалността ни. Това да стигне сериалът до телевизията беше дълга битка, но откакто това се случи зад него стоят страхотни хора с много опит! Просто ми се искаше да направя сериал за обикновения живот на група афро-американци и той по никакъв начин не цели да е знаков за цялото ни общество, не всеки чернокож би го харесал. Просто искам да е автентичен и истински.

Иса Рей

Стаси Кара: До каква степен тогава е универсална история за приключенията на една жена, какъвто и да е цветът на кожата й? Според мен за много от случките могат да се случат на всяка жена, която търси мъж и стабилна връзка.

Иса Рей: Много се радвам да го чуя! Това е целта ми, хората да го гледат и да се идентифицират с историите. Има неща, на които аз много държах в сериала. Действието се развива в Лос Анджелис, един от режисьорите, който искаше да работи с нас искаше да го премести в Ню Йорк, но за мен това не беше ок. Искам да се придържам към първоначалната си идея, защото тя е важна за мен.

Стаси Кара: А приятелките ти имат ли проблем с това, че се разпознават в някои от героините?

Иса Рей: (смее се) Една от най-добрите ми приятелки е вдъхновение за един от основните образи и гледа пилотния епизод, но аз я бях предупредила!

Стаси Кара: Все още сте приятелки, нали?

Иса Рей: Да! Но тя ме погледна и ми каза “ти ме разбираш”. На другите не съм им казала още, че ги има, но и те ще разберат скоро. Главната героиня прилича на мен ако бях направила някои различни избори в живота си, но по никакъв начин не е автобиографична история. Вложени са избрани преживявания и емоции.

14134494_911580015615053_1064715157_n

Стаси Кара: Героините в сериала също така работят по кариерите си, но в крайна сметка, най-важното за тях е да се сгодят. Как ще коментираш това?

Иса Рей: За някои хора има статус, който постигаш, когато се сгодиш или омъжиш и това засенчва всички останали твои постижения. Едната героиня е невероятна в работата си и веднага се чувства игнорирана, когато нейна колежка се сгодява и това е тема номер едно за всички и искат да се наслаждават на годежния й пръстен. Не е честно, но е факт! Собствената ми майка винаги искаше от мен да съм по-женствена, по като принцеса и малко я разочаровах в това отношение. Добре, че се появи малката ми сестра после! Но жените в моя живот са всичко за мен, женските ми приятелства значат толкова много!

 
 
Коментарите са изключени