shareit

Не се ли забавлявате?! Идва продължение на „Гладиатор“

| от Chronicle.bg |

“Не се ли забавлявате?!“, крещи Ръсел Кроу от арената за гладиаторски битки пред пълен с публика Колизеум, а малко след това “Гладиатор“ носи както “Оскар“ за най-добра главна мъжка роля, така и за най-добър филм за 2000-а. Нищо чудно, че Ридли Скот има амбициите да повтори този успех.

Всъщност тази идея витае из Холивуд от няколко години, но според Vanity Fair режисьорът най-накрая е решил да придвижи проекта напред.

Със сценария ще помогне Питър Крейг, който отговаряше за последните две части на “Игрите на глада“, които бяха и най-широко одобрени от феновете на поредицата. С продуцирането ще се заеме Paramount.

Този път сюжетът би трябвало да се съсредоточи върху Луций Вер – племенник на император Комод Луция (незабравим и доста зловещ Хоакин Финикс), тръгнал по стъпките на генерал Максимус. Ако не сте гледали първия “Гладиатор“, предупреждаваме ви за спойлери, а именно…

… в първата и за момента единствена част на филма генерал Максимус умира, но очевидно една от мечтите на Скот е да го съживи на големия екран в целия му блясък. В интервю от 2017-а в свое интервю режисьорът казва, че “знае как да го върне“, въпреки протестите на студиото, че Максимус е мъртъв.

Освен това “Гладиатор“ излиза преди 18 години, а за изминалото време самият Ръсел Кроу се е променил доста на външен вид. Актьорът е видимо по-възрастен, изглежда много по-зрял и това, в комбинация с таланта му може да се окаже като плюс за новата продукция.

Кроу вече изказа интереса си към продължение на филма.

През 2009-а той иска от рокаджията Ник Кейв да напише сценарий за приключенията на Максимус в задгробния живот. Въпреки че така и не се стига до заснемане на такъв любопитен сюжет, Кейв все пак успява да сглоби сценарий, в който боговете изпращат обратно генерала на Земята, за да убие Христос.

С типичната си страст към мрака певецът го нарича “убиецът Христов“ и допълва, че е създал “смразяващ като камък шедьовър“. Самият Кейв осъзнава, че творението му няма да стигне до продуциране заради твърде шокиращата си идея, която няма да бъде добре възприета, особено в доста религиозната Америка.

Донякъде съжаляваме, че няма да видим точно такава версия на “Гладиатор“, но поне е ясно, че нов филм ще има.

Междувременно Ридли Скот отбелязва успех след успех и като продуцент. “Всичките пари на света“ получи предимно положителни отзиви от критиката, а той вече се е захванал и с “Коледната приказка“ на Дикенс, която ще адаптира като телевизионна поредица, и “Смърт край Нил“ – филм с главен герой – детективът Еркюл Поаро.

 
 
Коментарите са изключени