shareit

National Geographic обяви „Геният“ на следващия сезон

| от chronicle.bg |

Преди броени дни гледахме премиерата на втория сезон на „Геният“, посветен на Пабло Пикасо,  и ви споделихме с какви впечатления сме останали. Гледайки първите епизоди, едва ли можем да си представим по-точно олицетворение на думата „гении“ от Пикасо ( и преди него, в първия сезон, Айнщайн). Но високата поради заявка за добър сериал, инстинктивно в нас се прокрадна въпроса: „А кой ще е следващият гении?“ 

И като по поръчка, корабът майка на National Geographic, тези дни обяви за кого ще разказва третият сезон на биографичния сериал: това ще бъде създателката на митове, световна литературна фигура и авторка на романа „Франкенщайн“, Мери Шели. 

Мери Шели (1797–1851) е мислител, радикална интелектуалка и прото-феминистка. Тя пише един от най-ярките романи в модерната епоха още в юношеските си години. „Франкенщайн, или новият Прометей“ е поучителна история за нездравите научни амбиции и разсъждение за социалните институции, личната свобода и състраданието. Едва ли има човек, който да не е чувал за чудовището на доктор Франкенщайн.

Романът е публикуван през 1818 г. и е пионер в течението на съвременния художествен роман. В него се разказва историята на Виктор Франкенщайн, учен, който създава нова форма на живот с чудовищен облик. Това остава най-популярната творба на Шели, но тя пише  и публикува други книги, също е и прототип на първите феминистки от началото на ХХ век.

Все още не е обявен актьорският състав за третия сезон, но се очаква той да излезе през 2019 г.  и да е продуциран от Fox 21 Television Studios. Кен Билър отново ще е продуцент.

Засега това е цялата информация. А следващите два епизода на „Геният: Пикасо“ можете да гледате от 21:55 в неделя по NG. 

„Пази се, аз не познавам страха и това ме прави всевластен.“ от „Франкенщайн“ – думи на чудовището

 
 
Коментарите са изключени