shareit

Наоми Уотс е в „Gypsy“. Плюс още 5 роли, в които я препоръчваме

| от |

 Баща й е бил един от травъл мениджърите на Pink Floyd, Дейвид Линч би работил с нея винаги, на близо 50 години изглежда убийствено секси и има ново гадже. И това са само повърхностните неща, които може да знаете за нея. Защото Наоми Уотс е много повече от това.

Родена във Великобритания в семейството на дизайнер и мениджър, Наоми расте в Австралия, малко след като баща й умира. Именно там се запознава с Никол Кидман, когато двете се пробват за реклама на бикини. Не им се получава тогава, но вследствие на това им се случват много по-хубави неща.

Уотс започва да играе първо в реклами, после в продукции, които са снимани на територията на Австралия. Участва в няколко филма с Никол Кидман и дори с Ръсел Кроу, много преди и двамата да са звезди.

Макар да участва във филми, които впоследствие се пръвръщат в поп-културна класика за определена аудитория, какъвто е случаят с Tank Girl и Gross Misconduct на Джордж Милър, големият й пробив в света на доброто кино, става след участието й в „Мълхоланд Драйв“ на Дейвид  Линч. Самият Линч казва в едно свое интервю, че избира Наоми на базата на нейна снимка, която вижда в портфолио с актьори. Малко след премиерата на еротичния трилър на Линч, Наоми започва да катери холивудски върхове.

17 години по-късно Наоми Уотс е една от жените, които трябва да гледате на малък и голям екран. От този месец може да й хвърлите едно око в най-новата продукция на  Netflix – Gypsy. Откровено скъп сериал, който поне в първите си три епизода, не успява да достигне величието на повечето продукции на платформата, но дава добри заявки. Gypsy тръгва бавно, но се развива добре. Уотс е най-големият плюс на сериала. Естествена, красива, по един невинен начин перверзна, тя играе психолог, който решава потайно да се вмъкне в живота на своите пациенти, като се запознае с хората и местата, които заедно обсъждат на терапия.

Наоми Уотс е идеалният психоаналитик, който може да полудее и един ден да те убие в съня ти. Тя излъчва надежност и спокойнствие отвън и кипящи емоции отвъртре. Към нея се присъединява Били Кръдъп, който играе съпругът й и ако се вярва на слуховете, двамата вече са двойка и в живота.

Gypsy най-вероятно не е лъжицата за чай на всеки, дори чаша не е. Той е особен, бавен, странен сериал, който има потенциал да се превърне в нешлифован диамант, стига човек да се зареди с тъпрение и да го почака. Междувременно, защото Наоми Уотс винаги си заслужава, ви даваме още пет роли, в които да я гледате. И да се радвате.  

 
 
Коментарите са изключени