shareit

Най-страшният детски кошмар се завръща. На голям екран.

| от chronicle.bg |

Децата, родени през 80-те, а някои и през 90-те, жертви на невнимателни родители, които са смятали, че всичко анимационно е детско, много добре помним генерал Рана. Както и неговите патрули, късащи уши. И смъртта от задушаване в тунелите. И полетата, по които текат реки от кръв.

И настръхнахме, когато чухме, че неговата история ще се възроди на голям екран през 2017г. А,да. И генерал Рана е заек.

Уточнение за онези, на които всичко това не им говори нищо: през 1972г. Ричард Адамс написва романа Watership Down. Шест години по-късно книгата е филмирана и получава номинация за наградата Хюго. Книгата и филмът разказват историята на група зайци, които търсят нови земи за обитаване, като пътьом се сблъскват със смъртта на всяка крачка.

Сега, за ужас и вълнение на онези, които сме сънували кошмари с дебелия, едноок заешки Хитлер – генерал Рана, BBC 1 и Netflix обявиха, че през 2017 г. ще дебютира техният филм за Watership Down в мини-сериал с 4 епизода, по 60 минути всеки. Участие ще вземат актьорите Бен Кингсли (познати ни от „Ганди“), Джеймс Макавой („Изкупление“), Джон Бойега („Междузвездни войни: Силата се пробужда“), Никълъс Холт („Лудият Макс”) и Оливия Колман („Омарът“).

Сериалът ще бъде режисиран от Питър Дод, аниматорът, който стои зад „Фантастичният мистър Фокс”, „Франкенуини” и „Булката труп, и от Ноъм Мъро („Умни хора”, „300: Възходът на една империя”).

И ако се чудите какво толкова брутално може да има в анимационен филм за зайчета, може да погледнете видеото. И сами да прецените дали ще чакате новата екранизация на Watership down с нетърпение, или страх. Ние я чакаме с равни дози от двете.

 
 
Коментарите са изключени