shareit

Най-голямото предизвикателство за Натали Портман

| от chronicle.bg |

Биографичният филм за Жаклин Кенеди Онасис „Джаки“ на Пабло Лараин беше представен в сряда на киновестивала във Венеция, съобщава БТА.

Режисьорът Лараин сподели, че портретът, който изгражда във филма си, е шанс за зрителя да надникне в разтърсващата и болезнена история на бившата първа дама след убийството на съпруга й. „Вярвам, че Джаки е била изключително мистериозна дама, може би една от най-неизвестните сред известните личности“, допълни той.

Носителката на „Оскар“ Натали Портман твърди, че пресъздаването на някого, чиито външен вид, реч и жестове са добре познати на всички, е едно от най-опасните начинания в актьорската й кариера. Голяма част от работата на Портман по образа на първата дама е била да изиграе героиня, която винаги контролира личността си, променя маските си според обкръжението си и подбира тоалетите за следващите си публични изяви, докато посръбва водка и пие успокоителни в спалнята си.

„Тя е просто човек, който се опитва да намери собствения път в този свят“, допълни Портман.

Филмът „Джаки“ показва бившата първа дама в седмицата след убийството на Джон Ф. Кенеди, докато тя се бори с трагедията и скръбта си, организира погребението на съпруга си и се грижи за спокойствието и уюта на децата си.

 
 
Коментарите са изключени