shareit

Най-добрите моменти на Кейт Бланшет в киното

| от chronicle.bg |

Има изгряващи актриси, популярни актриси, знаменити актриси, звезди, чудовища, гиганти и легенди. Днес ще ви разкажем за една от предпоследните – актриса гигант.

За нея е предопределено да бъде в последната категория, и която един ден ще стигне там, в това няма съмнение. Въпрос е да мине още някоя година, за да може тя да застане в историята редом до жената, чиято роля изиграва във филма „Авиатора“ и е наградена с „Оскар“ за превъплъщението си – легендата Катрин  Хепбърн.

От работещите все още редовно работещи величия в киното, Кейт Бланшет несъмнено е в първите редици. Непокорна, красива, упорита днес тя навършва 49 години. Годините при нея наистина са само число, защото ролите, професионализма, кариерата не свършват дори днес, когато нейните връстници все повече се оплакват, че няма роли за тях и все по-малко играят.

Пътят й в развлекателната индустрия започва в началото на 90-те… в телевизионна реклама на бисквити. Героинята на Бланшет освобождава дух от лампа и вместо да си пожелае три неща, си пожелава само кутия Tim Tam, която никога не свършва. Разбира се всички знаем за ролите й след това – за двете Елизабет, за Меридит Лоуг в „Талантливия мистър Рипли“, за Галадриел, за Шийба Харт в „Записки по един скандал“, Жасмин в „Син жасмин“, Мащехата в „Пепеляшка“, прекрасната Карол в едноименния филм и последният й филм – „Манифесто“, където тя влиза в 13 различни роли.

Кейт Бланшет е гигант на път да стане легенда. Тази година тя е президент на 71 кинофестивал в Кан, който ще приключи след дни. Днес сме приготвили нещо малко, с което да си припомним огромното й наследство. Даваме ви няколко идеи за понеделнишка кино вечер (което не е никак лоша идея) и показваме любимите нашите любими моменти на Кейт Блашет от киното.

 
 
Коментарите са изключени