shareit

Най-добрите филми на Хю Грант

| от chronicle.bg |

Неустоимият чаровник Хю Грант празнува днес своя 56-и рожден ден. За своята филмова кариера актьорът успя да стане едно от имената, свързвани предимно с романтични комедии. Неговият образ обаче така и не се превърна в образ на сладникаво момче. Носител е на „Златен глобус“ и БАФТА, той е един от най-значимите актьори на последните две десетилетия.

Хю Джон Мънго Грант е роден в Лондон през 1960 година. Увлича се по актьорското майсторство като тийнейджър, а през 1979 година печели стипендия и заминава да учи в Оксфорд. Там започват заниманията му в театъра. Следва обучение в Courtauld Institute в Лондон, където набляга на актьорското майсторство. Първата му роля идва през 1982 година, когато се снима във филма „Priviliged“. Следват още няколко филма и роли в телевизията, преди да дойде големият му пробив.

Кариерата му поема нагоре след участието му във филма по сценарий на Ричард Къртис „Четири сватби и едно погребение“ (1994 г.)

Една от най-запомнящите му се роли е тази на Даниел Клийвър в „Дневникът на Бриджит Джоунс“.

Изненадваща беше новината, че няма да го видим в третия филм за Бриджит Джоунс. Актьорът Колин Фърт, който е в ролята на Марк Дарси, каза в интервю, че Грант е участвал в ранните фази на обсъждане на сценария. Така и не са успели обаче да се договорят така, че да участва и в третия филм за Бриджит.

За сметка на това ви предлагаме по случай рождения му ден да си припомните най-добрите му роли в галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени