shareit

Надникваме в новата лента на Уди Алън – „Café Society”

| от chronicle.bg |

Тазгодишният фестивал в Кан ще бъде открит с новия филм на вечния кино гений – Уди Алън. Лентата се казва „Café Society” и разказва историята на млад мъж, който пристига в Холивуд през 30-те години на миналия век с надеждата да намери работа във филмовата индустрия. Там той се влюбва и открива едно ново общество от хора, което ще оформи духа на цяла епоха.

В последно време творчеството на Уди Алън срещна доста критики – както от самите кино критици, така и от публиката. И все пак, каквито и полемики да се вихрят около сър Алън, филмите, които той прави, винаги са качествени. Независимо колко се отдалечава от заряда на по-ранните си филми, всеки следващ сюжет съдържа едни и същи нишки, които харесваме да проследяваме: странни човешки отношения, погледнати в дълбочина, герои, страдащи от невроза, любов и секс, отношение към града, и изобщо отношение. Към всичко. Защото Уди Алън не е от творците, склонни да се движат по повърхността.

Оператор на „Café Society” е Виторио Стораро, а в ролите ще видим Джийни Берлин, Стив Карел, Джеси Айзънбърг, Блейк Лайвли, Паркър Поузи, Кристен Стюарт, Кори Стол, Кен Стот, Анна Кемп, Пол Шнайдер, Джуди Дейвис и други.

Премиерата на филма е на откриването на Кан на 11 май, а по кината в Щатите тръгва от 12 август.

 
 
Коментарите са изключени